Bu kız sizin kızınız olsaydı katile indirim yapar mıydınız Hakim Bey. Pınar Gültekin davasında karara tepki yağıyor

Bu kız sizin kızınız olsaydı katile indirim yapar mıydınız Hakim Bey. Pınar Gültekin davasında karara tepki yağıyor
Muğla'da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup, yakan Cemal Metin Avcı’nın cezası 'haksız tahrik'le 23 yıla indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 2020 yılında yaptığı paylaşımda, "Pınar Gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. Davanın bizzat takipçisi olacağız" demişti.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı’nın (32), ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek 23 yıl hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın ise beraatine karar verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖYLE DEMİŞTİ

Olayın gerçekleştiği 2020 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından:

Dün bir cani tarafından hunharca katledildiğini öğrendiğimiz #PınarGültekin’in acısı bizleri kedere boğdu. Kadına karşı işlenen tüm suçları lanetliyorum. Bu canilerin ve işledikleri bu rezil cinayetlerin bizim medeniyetimizde de anlayışımızda da yaşantımızda da tek bir kum tanesi kadar yeri ve bahanesi yoktur, olamaz. Hep birlikte bu şiddete karşı duracak, bunları millet olarak yeneceğiz.

"KADINA ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Pınar Gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. Davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Pınar Gültekin’e rahmet, kederli ailesine, arkadaşlarına, sevenlerine sabır diliyorum.” Açıklamasını yapmıştı.

“İSYANIM ÖYLE BÜYÜK OLACAK Kİ 10 YIL HERKES TARAFINDAN KONUŞULACAK”

Gültekin''in babası Sıddık Gültekin, Tele1 yayınında "Karşı taraf maddiyat açısından daha güçlüydü. Türkiye''de adalet yok, ölmüş. Verilen cezayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe''de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez. Gelsin Muğla''da görsün, defalarca söyledik... Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Böyle adalet mi olur? Bir üniversite öğrencisini diri diri yakan birine 23 yıl ceza verilir mi? Ben artık isyan ediyorum, isyanım öyle büyük olacak ki 10 yıl herkes tarafından konuşulacak" diye konuştu.

Pınar Gültekin''in annesi Şefika Gültekin de "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı''na, Cumhurbaşkanı''na sesleniyorum. Benim kızımı diri diri yaktılar. Bütün dünya görsün, böyle olmaz. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"BUGÜN BURADA ADALET ÖLMÜŞTÜR"

Gültekin Ailesi''nin avukatı Rezan Epözdemir, "Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla''da adalet ölmüştür" diyerek tepki gösterdi. Epözdemir, "Diri diri yakıyor, gömüyor, bütün delilleri değiştiriyor, kimsenin inanmadığı bir kurgu savunmaya mahkeme itibar edip haksız tahrik indirimi uyguluyor" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA VE ÜNLÜLERDEN TEPKİ

Şarkıcı Tarkan sosyal meyda hesabından, “Cinayete,zorbalığa,şiddete uğramış tüm kadınlar için adalet istiyoruz. Bu caniliklerin azalması için ağır,caydırıcı cezalar verilmeli. Bir kılıf ve bahane bulunup hafifletilen cezalar değil. Hukuk dediğin erkekten yana değil,adaletten,haktan yana olmalı.” şeklinde tepki gösterdi.

Ahmet Ümit ise, “Bu ülkede bir kadını varile koyup yaktıktan sonra üzerine beton döken bu adama "haksız tahrik" indirimi yapıldı. Hukuk devleti mi, guguk devleti mi, artık siz karar verin.” Sdiye paylaşımda bulundu.

Candaş Tolga Işık:

Adli Tıp raporu Pınar Gültekin''in yakılırken hayatta olduğunu belgelemişti. Bir kadını diri diri yakan bu herif 14 yıl hapis yatıp çıkacak. Bu hangi adalete, hangi vicdana sığıyorsa o adalet de o vicdan da yerin dibine batsın.

İlyas Salman:

Ataerkilliği tesis etmek için sistematik çaba harcayan bir hükümet zamanında genç bir kızın haksız tahrik indirimi uygulanmış katiline tecavüz ve şantajının nesnel delilleri olacak da bu deliller çarşaf çarşaf sızdırılmayacak. Geçiniz efendim.

Arman Çağlayan:

Pınar Gültekin nasıl bir tahrik yapmış, gerekçeli kararda göreceğiz bakalım! Hukuk da yandaş ve eril oldu!

GELEN DİĞER TEPKİLER:

 

ÖZGECAN ASLAN''IN KATİLİ CEZAEVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Mersin''in Tarsus ilçesinde 7 yıl önce 20 yaşındaki Özgecan Aslan bindiği minibüsün şoförü Ahmet Suphi Altındöken (26) tarafından tecavüz edilmek istendi, direnince de bıçaklanarak öldürüldü ve cesedi yakıldı. Baba Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etmişti.

Adana Kürkçüler Cezaevi''nde kalan Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken, aynı cezavinde hükümlü Gültekin Alan''ın tabancalı saldırı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken öldü, babası ise yaralandı. Cenazesi Tarsus''a götürülen Altındöken''i mezarlıklar kabul etmeyince Adana''daki bir hastanenin morgunda 5 gün bekletildi. Cenaze 5 günün ardından gizlice ismi verilmeyen bir mezarlığa defnedildi.

İlgili Haberler