PlayStation 5'ten çığır açacak VR seti

PlayStation 5'ten çığır açacak VR seti
Oyun ve eğlence sektörünün önde gelen firmalarından Sony'nin VR seti, patent başvurusuyla birlikte ortaya çıktı.

Sony 2016 yılında sanal gerçeklik gözlüğü VR'ı çıkardıktan sonra oyuncular, VR konusunda ciddi bir eğilim gösterdi. Ortaya çıkan yeni bilgiler, Sony'nin PlayStation 4'te olduğu gibi yeni bir sanal gerçeklik gözlüğünü PlayStation 5 konsoluna da getireceğini ortaya koydu.

Sony, yeni nesil konsolunun mevcut PSVR sanal gerçeklik gözlüğüyle uyumlu olacağından bahsetmişti. Yeni bilgilerse Sony'nin yalnızca bununla kalmayacağını, yeni gelişmeleri de PlayStation 5 ile duyuracağı yönünde.

s1.jpeg

Ortaya çıkan yeni patent dosyasında Sony'nin yeni bir PSVR donanımı geliştirdiği görülüyor. Peki Sony, PlayStation konusunda büyük yenilikler yaparken VR setinde ne gibi değişiklikler yapmayı düşünüyor?

s2.jpeg

Öncelikle birçok kişinin hayali olan ve oynanışı çok daha kolay bir hale getirecek kablosuz tasarımı bu setle birlikte göreceğiz gibi görünüyor. Ortaya çıkan bilgilerle cihazın 250 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı, 2560x1440 piksel çözünürlüğünde 120 hertzlik bir görüntü sunacağı, 120 derecelik bir görüş açısı vereceği, beş saatlik bir pil ömrüne sahip olacağı ve göz takibi özelliğiyle geleceği biliniyor. Sony, aynı zamanda 11 Haziran tarihindeki açıklamalarıyla birlikte oyuncuların kafa pozisyonunu algılayabilecek bir VR üzerine yoğunlaştıklarını da bildirmişti.

s3.jpeg