Çin zulmüne uğrayan Uygur Türklerinin fotoğrafları yayınlandı. Hani kamplara gönderilmiyorlardı

Çin zulmüne uğrayan Uygur Türklerinin fotoğrafları yayınlandı. Hani kamplara gönderilmiyorlardı
Çin’in Doğu Türkistan’da zulmettiği ve toplama kamplarına gönderdiği Uygur Türklerine ilişkin belge ve fotoğrafları BBC yayınladı. Belgelere göre birçok Türk sadece Müslüman olduğu için kamplara gönderiliyor.

Çin’in Doğu Türkistan’da yıllar uyguladığı sindirme projesi, büyük zulüm ve insanlık dramına sahne olurken, İngiliz BBC yeni belgelere ulaştı.

Polis bilgisayarlarının hacklenmesi sonu elde edilen belgelerle zulüm bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Doğu Türkistan’daki yeni toplama kampları ve uygulanan zulme ilişkin belgeler aylarca incelendikten sonra yayınlandı.

Çin, bölgedeki kampların sadece eğitim amaçlı olduğunu savunurken yeni yayınlanan belgeler kampların bir hapishaneden farksız olduğunu gösterdi. Çin hükümetine ait belgelerde kampın silahlı gardiyanlar tarafından korunduğu görüldü.

Kamptaki esir Uygur Türklerine ait 5 binden fazla fotoğraf ve bilgi de yayınlandı. Birçok kişinin sadece Müslüman oldukları için ya da Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeleri ziyaret ettikleri için gözaltı kamplarına yerleştirildiği belirtildi.

Tutuklanan kişilerin çoğunun da inançlarından dolayı hapis cezası aldığı, çok sayıda kişinin akrabaları tutuklandığı için şüpheli listesine alınarak takip edildiği kaydedildi.

Uydu fotoğrafları, bölgede gözaltı kamplarının sayısındaki artışı ortaya koymuştu. Kampta kalmış tanıklar da tecavüz ve işkence olaylarının yaygın olduğunu savunuyor.

Anne babaları gözaltına alınan binlerce çocuğun da hükümet kontrolündeki yurtlara yerleştirilmesi tepkilere yol açıyor.

İlgili Haberler