Polislerin içeceğine çamaşır suyu katıp zehirlediler! 3 polis hastaneye kaldırıldı

Polislerin içeceğine çamaşır suyu katıp zehirlediler! 3 polis hastaneye kaldırıldı
ABD'nin New York eyaletinde, gittikleri restoranda üç polis zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, polis memurlarının içeceklerine çamaşır suyu karıştırıldığını iddia etti.

Minneapolis'te siyahi yurttaş George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Ülkede polis teşkilatları sorgulanırken, ırkçılığa karşı da ses yükselmeye devam ediyor.

Dün gece ise New York'ta bu kez polise yönelik bir saldırı gerçekleşti. Manhattan'da yer alan Shake Shack  restoranından yemek söyleyen üç polis hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre, bir restoran çalışanı polislerin içeceklerine çamaşır suyu karıştırdı.

New York Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada, "Polis memurlarımızın saldırıya uğramadan yemek bile alamadığı bir ortamda, gardımızı bir saniye bile indirmeyi göze alamayız" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan polislere yediklerinize/içtiklerinize dikkat edin çağrısı yapıldı.

HENÜZ GÖZALTI YOK

Hastaneye kaldırılan polis memurlarının durumunun iyi olduğu öğrenilirken, restoran çalışanlarının sorgusu devam ediyor. Henüz bir gözaltı ya da tutuklanma yaşanmadığı belirtildi. Polis departmanından yapılan açıklamada, içecekten alınan örneklerin test amaçlı laboratuvara gönderildiği bildirildi.