"Pontus söylemi iktidara kaybettirecek"

"Pontus söylemi iktidara kaybettirecek"
İktidar çevreleri tarafından Ekrem İmamoğlu'nun memleketi Trabzon üzerinden başlatılan Pontus tartışmalarını değerlendiren Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, Pontus söyleminin iktidara kaybettireceğini söyledi.

AKP'li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun fitilini ateşlediği Pontus tartışmaları 23 Haziran seçimleri öncesi en çok tartışılan konu başlığı. Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun memleketi Trabzon üzerinden yapılan Pontus göndermelerine başta Karadenizli seçmen olmak üzere yurdun farklı bölgelerindeki seçmenler de sert tepki gösterirken, Konsensus Araştırma Şirketi'nin sahini Mehmet Sarı, Pontus söyleminin iktidara kaybettireceğini söyledi.

"YILDIRIM'IN KAZANÇLI ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL"

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Sarı, “İktidar partisinin seçim sonrası yaptığı ‘çaldılar’ kampanyası da yanlıştı. Bu ‘Pontus’ tartışması da doğru değil. Pontus diyerek kimi hedef alıyorlar? Ekrem İmamoğlu’nu ama aslında Trabzonlular hedef alınmış oluyor. Hatta Pontus, Karadeniz demek olduğundan Rize, Giresun ve Ordulular da bundan alınıyor olabilir. Bu sözü ilk kez Esenler Belediye Başkanı dile getirdi. O yerel bir siyasetçi olduğundan seçmen nezdinde etkisi olmayabilirdi. Ama bunu genel başkan yardımcısı düzeyinde söylemeye başlarsanız bu ortak söylem olarak algılanır. Bu da sandıkta hoşunuza gitmeyen bir reaksiyona neden olabilir. Bu Pontus söyleminden Binali Yıldırım’ın kazançlı çıkması mümkün değil” diye konuştu.

İlgili Haberler