Problemler sorun olmaktan çıkıyor! Telefon kamerası matematik sorusu çözecek

Problemler sorun olmaktan çıkıyor! Telefon kamerası matematik sorusu çözecek
Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Google, matematik problemlerini kamera ile çözülmesini sağlayan sıra dışı bir çözüm geliştirdi.

Korkulu matematik problemlerini artık telefon kameraları çözecek. Siz telefonun kamerasıyla matematik problemini ekrana getirdiğinizde yanıtını da göreceksiniz! Google Lens, uzun zamandır kullanıcıların hizmetinde olan bir uygulama ve telefon kameraları kullanılarak örneğin dil çevirisi yapabiliyor.

Siz İngilizce olan bir tabelaya kamerayı tuttuğunuzda o yazıyı Türkçe görebiliyorsunuz. Google ise şimdi gözünü Matematik problemlerine dikti.

Google’ın geçen yıl satın aldığı Socratic firmasının teknolojisi, Google Lens'e geliyor. Matematik sorusunu çözmek ise gayet basit: Özellik aktif hale geldiğinde çalışma kağıdı üzerindeki herhangi bir problemin fotoğrafını çekmek, Lens’in bir eşitliği belirtmesini sağlayacak ve buna dokunarak çözüme sahip olabileceksiniz.

Hürriyet'ten Selim Öztürk'ün haberine göre, ancak Google, matematik sorusunun yanıtını detaylıca ekrana getirecek. Sadece sonuç rakamı görünmeyecek. Çözümler herkesin işine yarayacak şekilde adım adım anlaşılır şekilde ekrana getirilecek. Socratic uygulaması halihazırda hem AppStore hem de Google PlayStore'dan indirilebilir durumda.

Google Lens'in ilerleyen haftalarda bu özelliği kazanması bekleniyor. Bu sayede kamera ve Google Asistan ile entegre çalışan Lens, matematik problemlerini tarayıp çözebilecek.

aaaaa-009.jpg

İlgili Haberler