Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Sağlık Bakanlığı'na açık çağrı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Sağlık Bakanlığı'na açık çağrı
Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Delta varyantı hakkında “2 toz aşılananlar bile hastaneye yatıyor İngiltere örneği önümüzde, Rusya’da vaka sayısı artıyor. Rusya, Türkiye’yi tehlikeli olarak görüyordu şu durumda tehlikeli olan Ruslardır. Onlar, Türkiye’de araştırma yaptı peki biz Rusya’da araştırma yaptık mı?” dedi.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Delta varyantı, aşı ve gevşetilen yasaklar konusunda toplumu uyardı. Artış dönemlerinin çoğunlukla yeni bir varyanttan kaynaklandığını belirten Ceyhan, “Aşılama oranı yüzde 75 seviyelerine çıkmadığı sürece bulaş hızı azalmaz. İngiltere de aynı sıkıntıyı yaşıyor yüzde 55 iki doz aşılama yapmalarına rağmen vakalar birden bire artmaya başladı. Artış görülen bir diğer ülke ise Rusya. Rusya’da son bir haftada çok ciddi bir şekilde vaka artışı var. Rusya’da vakalar düşerken Türkiye’de vaka sayısı yüksekti o dönem Ruslar, Türkiye’ye vatandaşlarını göndermiyordu Türkiye tehlikeli diye. Şimdi Rusya ikna edildi. Şu an şöyle bir durum var Türkiye için Ruslar tehlikeli. Peki biz gidip Rusya’da araştırma yaptık mı?” diye konuştu.

“BAKANLIK EN SON 2 AY ÖNCE AÇIKLAMA YAPTI”

Sağlık Bakanlığı’nın Delta varyantı konusunda en son 2 ay önce açıklama yaptığının altını çizen Ceyhan “Bakanlık Delta Varyantı konusunda 2 ay önce 5 vaka var demişti. Fakat 2 aydır bu konu hakkında bir açıklama yapılmıyor. Eminim ki vaka sayısı artmıştır bu konuda. Aşıya güvenip sorun olmaz diye düşünmek yanlış” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI''NA AÇIK ÇAĞRI

Ceyhan şöyle konuştu: “2 doz Sinovac aşısı olanlarda hastalığın yeteri kadar engellenemediği bilgisi geliyor. 2 toz Sinovac aşısı olanların belli bir kısmı hastaneye yatmak zorunda kaldı ve sağlıkçılarımızın çoğu Sinovac aşısı oldu. Sağlık Bakanlığı’na açık çağrıda bulunuyorum sağlıkçılarımıza ek Biontech aşısı yapılmalıdır.

Yasaklar çok dikkatli bir şekilde gevşetilmeli, bunu neden söylüyorum her şeye rağmen vaka sayısı 5-6 binin altına düşmüyor. Bir yerde bir eksiklik var demek ki. Sonhabara kadar yeterli aşılama yapılmazsa vaka sayıları tekrar artabilir. Devlet hem vatandaşın maddi manevi sorunlarıyla ilgilenmeli bir yandan da vaka sayısını düşürmeli bu tabii ki kolay bir şey değil.”

 

İlgili Haberler