Profiterol tarifi nasıl yapılır? İşte MasterChef'in şeflerinden profiterolün püf noktası

Profiterol tarifi nasıl yapılır? İşte MasterChef'in şeflerinden profiterolün püf noktası
Profiterol tarifi en çok sevilen tatlıların başında geliyor. Evde de yapabileceğiniz profiterol tarifi krema, çikolata ve hamur olmak üzere üç adımdan oluşuyor. Profiterol hamurunda hem tuz hem şeker dengesinin önemli olduğunu daha önceki bölümlerde belirten MasterChef Jüri Üyesi Danilo Zanna, profiterolün püf noktasının krema ve çikolatadaki lezzet olduğunu söyledi. İşte profiterol yapımı...

Çikolatası, krema dolu nefis hamuru ile tam bir lezzet şöleni olan profiterol ev hanımları tarafından araştırılıyor. Pastanelerde yemeye alıştığımız bu enfes tatlıyı evinizde yapmak sanıldığı kadar zor değil. Peki, profiterol nasıl yapılır? İşte profiterol yapılışı ve gerekli malzemeleri…

YAPIMI İÇİN MALZEMELER:

Hamuru için:

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağı un

- 125 gram tereyağı

- 3 adet yumurta

Kreması için:

- 500 mililitre süt

- 1,5 çay bardağı toz şeker

- 3 yemek kaşığı un

- 1 adet yumurta

- 1 paket vanilya

Çikolata sosu için:

- 220 gram bitter çikolata

- 200 gram krema

PROFİTEROL TARİFİ NASIL YAPILIR?

- Pastacı kreması için şekeri tencereye alıp üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.

- Unu ve yumurtayı da ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.

- Vanilyayı da ilave edip kremayı ocaktan alın.

- Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini beklediğiniz kremayı sıkma torbasına doldurup sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.

- Şu hamuru için tereyağı ile suyu tencerede kaynatın.

- Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın.

- Toparlanan hamuru ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.

- Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızla karıştırarak yedirin.

- Hamuru 15 dakika daha soğutup sıkma torbasına doldurun.

- Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıktığınız hamuru önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.

- 40 dakika kadar pişirdiğiniz profiterolleri fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.

- Ortalarına buzdolabında beklettiğiniz pastacı kremasını sıktığınız profiterolleri tabağa dizin.

- Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.

- Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.

- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. 

 

Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş
Tüm Hakları Saklıdır ©
Yeni Çağ Gazetesi

İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel: (0212) 452 40 40
Faks: (0212) 452 40 58