Putin, G20 Zirvesi'ne katılmayı planlıyor

Putin, G20 Zirvesi'ne katılmayı planlıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu yıl Endonezya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G20 Zirvesi'ne katılmayı planlandığı ifade edildi.

Rusya''nın Cakarta Büyükelçisi Lyudmila Vorobieva, ABD ve bir dizi G20 ülkesinin çağrısına ilişkin ise, "Endonezya''nın Batılı ülkelerin baskılarına boyun eğmeyeceğini umuyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı''nın Antara News''e dayandırdığı  haberine göre, Cakarta''da düzenlediği basın toplantısında Vorobieva, Putin''in zirveye katılımının ev sahibi ülkedeki Covid-19 durumu da dahil birçok şey tarafından belirleneceğini, ancak o zamana kadar Rusya Devlet Başkanı''nın zirveye katılmayı planladığını aktardı.

Büyükelçinin açıklaması, ABD ve bir dizi G20 ülkesinin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya''nın 30-31 Ekim''de yapılması planlanan G20 Zirvesi''ne dahil edilmemesi çağrısında bulunmasının hemen ardından geldi.

Lyudmila Vorobieva, Rusya''nın zirvenin dışına itilmesini, dünya ekonomisine katkı sağlamak ve sıkıntılara yanıt vermek amacıyla kurulan G20 için "aksilik" olacağını ifade etti.

Vorobieva,"Endonezya''nın Batılı ülkelerin baskılarına boyun eğmeyeceğini umuyoruz" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler