Putin'den Erdoğan'a taziye mesajı

Putin'den Erdoğan'a taziye mesajı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kahramanmaraş'ta Be-200 tipi uçağın düşmesi nedeniyle taziye mesajı iletti.

Kremlin''nden yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a Kahramanmaraş''ta Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağının düşmesiyle ilgili telgraf gönderdi.

Telgrafta, "Ruslar, Türklerle birlikte, ülkenizin başına gelen doğal afetle mücadele ediyor, çünkü kayıplardan duyduğumuz acılar bizi birleştiriyor. Hayatını kaybeden kahramanların aileleri ve arkadaşlarına acılarını paylaştığımı ve yanlarında olduğumu iletmenizi rica ediyorum. Cesaret ve metanetin onları bu zor zamanda yalnız bırakmamasını temenni ediyorum" ifadeleri yer aldı.

Putin’in kazada hayatını kaybeden Rus askeri personelin yakınlarına gönderdiği başsağlığı mesajında ise "Rus askeri personeli, Be-200 uçağının mürettebatı, Türk uzmanlarla birlikte önemli bir insani misyona katılarak, insanların hayatlarını savundular, Türkiye’de meydana gelen büyük çaplı yangınlarla mücadele ettiler, çok zor koşullarda çalışarak insani ve mesleki görevlerini son ana kadar yerine getirdiler. Bu cesur insanların hatırasının hem Rusya hem de Türkiye''de sonsuza kadar yaşatılacağına eminim" ifadelerine yer verildi.

Putin ayrıca, Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya yangın söndürme çalışmaları sırasında düşen Be-200 uçağında hayatını kaybeden Rus askeri personelinin devlet ödüllerine layık görülmesi ve ailelerine yardım yapılması yönünde talimat verdi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Orman Genel Müdürlüğünce Rusya''dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı, Kahramanmaraş''taki orman yangınına müdahale esnasında düşmüştü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düşen yangın söndürme uçağıyla ilgili arama kurtarma çalışmalarına bir helikopter ve bir uçakla destek verildiğini bildirmişti.

İlgili Haberler