Rahşan Ecevit, Ankara'da Devlet Mezarlığı'na defnedilecek

Rahşan Ecevit, Ankara'da Devlet Mezarlığı'na defnedilecek
Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, tedavi gördüğü GATA'da 97 yaşında hayatını kaybetti. Ecevit ailesine yakın isimlerden Emrehan Halıcı, “Onların tek dileği yan yana olmaları. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyoruz. Yarın herhalde durum netleşir, program ona göre ortaya çıkacak" diye konuşmuştu.

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Emrehan Halıcı, Ecevit çiftinin kabirlerinin yan yana olması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuşacaklarını belirterek, “Daha önce Devlet Mezarlığı’nda rahmetli Bülent Ecevit’in mezarının oradan taşınması gibi bir dilek vardı" "Rahşan Hanım’ın, fakat sonra o zamanki dönemde yan yana yatabilmelerine dönük bir gelişme olabilir diye söylenmişti. Şu an sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile gerçekleşiyormuş. Eğer o olursa bu dilekleri yerine getirilmiş olacak. Onu bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

"YARIN DEFNEDİLECEK"

Rahşan Ecevit'in nereye defnedileceği belli oldu. Ecevit Vakfı Başkanı Halıcı yeni yaptığı açıklamada, Rahşan Ecevit'in vasiyetinin yerine getireleceği ve Devlet Mezarlığı'nda bulunan Bülent Ecevit'in kabrinin yanına defnedileceği belirtti. 

 

 

İlgili Haberler