Ramazanda vatandaşa at ve eşek eti yedirmişler. Büyük skandal ortaya çıktı

Ramazanda vatandaşa at ve eşek eti yedirmişler. Büyük skandal ortaya çıktı
Sakarya’da Ramazan ayında iki firmanın üretim ve satış yerleri ile 4 lokantada at ve eşek eti tespit edildi. Ekipler, işletmelere en üst sınırdan cezai işlem uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan ayı boyunca tüm işletmelerde denetimlerini devam ettiriyor. Yapılan denetimlerde 81 ilde ekipler et üretimi ve satışı yapılan işletmeler ile lokantalardaki kırmızı et ürünlerinden numuneler alındı.

AT VE EŞEK ETİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemeler sonucunda Sakarya’da sucuk üretimi yapan bir firmanın üretim yeri ve satış ofisinde, bir et firmasının satış ofisinde ve 4 lokantadan alınan numunelerde at ve eşek eti tespit edildi.

Ekipler, 2 üretim ve satış firması ile 4 lokantaya en üst sınırdan cezai işlem uyguladı. İşletmeler hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

"BÜTÜN ESNAFIN ÜZERİNE BİR LEKE OLARAK KALMASINI İSTEMİYORUZ"

Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan olayın takipçisi olduklarını ve olayın tüm Sakarya esnafına yansıtılmaması gerektiğini, esnafın tamamına yakınının işlerini düzgün yaptığını ancak aralarından çürük elmalar çıktığını söyledi.

et1.jpg

“KANUN AÇISINDAN YAPILMASI GEREKEN EN AĞIR CEZALARI ALMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”

Konunun takipçisi olduklarını belirten Gök, “Bakanlık tarafından isimlerin açıklanmasını talep ediyoruz. Bu konuyla ilişkili olan yerlere en ağır cezai işlemin uygulanmasını istiyoruz. Gerekli girişimlerde bulunarak bizde firmaların isimlerini öğrenip, bayram sonrasında da inşallah bu firmaların isimlerini açıklayacağız, ifşa edeceğiz. Oda olarak tasvip etmediğimiz bir olay ve bütün esnafın üzerinde bir leke olarak kalmasını istemiyoruz. Kanun açısından yapılması gereken en ağır cezaları almalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler