İspanya Süper Kupa'da El Clasico heyecanı

İspanya Süper Kupa'da El Clasico heyecanı
La Liga'da lider Real Madrid, İspanya Süper Kupası'nda ezeli rakibi Barcelona ile karşı karşıya gelecek. Atletico Madrid ise Athletic Bilbao ile kozlarını paylaşacak.

İspanya Süper Kupası değişen formatıyla ilk kez 12 ve 13 Ocak''ta maçlarla oynanacak.

Daha önce tek maç üzerinden oynanan İspanya Süper Kupası, bu yıl dört takımla iki aşamalı bir şekilde oynanacak. La Liga''da lider Real Madrid, bu akşam saat 22.00''de Barcelona''ya konuk olurken lig dördüncüsü Atletico Madrid perşembe günü 22.00''de Athletic Bilbao''yu ağırlayacak.

DÖRT TAKIMLA İLK KEZ
Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada İspanya Kral Kupası''nı kazanan takımla birlikte La Liga''yı şampiyon olarak olarak tamamlayan takıma ek olarak kupa finalisti ve lig ikincisinin de Süper Kupa organizasyonuna dahil edileceği belirtilmişti. Geçtiğimiz yıl ligi ilk sırada tamamlayan Atletico Madrid ve Kral Kupası''nı kazanan Barcelona''ya ek olarak lig ikincisi Real Madrid ve Kral Kupası finalisti Athletic Bilbao da bu seneki Süper Kupa''da yer alacak.

“FAVORİSİ YOK”

Real Madrid''in orta saha oyuncusu Toni Kroos, Barcelona ile oynayacakları Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Toni Kroos yaptığı açıklamada, "Şuan da Barcelona''dan daha iyi bir takım olabiliriz ama edinmiş olduğum deneyimlere göre Classico''da kesinlikle favori yok." dedi.

Barcelona''nın iyi bir takım olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, "Bu her şeyin olabileceği çok özel bir karşılaşmadır. Barcelona çok sayıda kaliteli oyuncuya sahip bir takım." ifadelerini kullandı.

Yıldız orta saha ayrıca, "Süper Kupa''ya hazırız. Real Madrid buraya kupayı kazanmak için geldi." açıklamasını yaptı.

Alman oyuncu, bu sezon Real Madrid ile çıktığı 20 maçta, 3 gol ve 3 asist yapma başarısı gösterdi.