"Referandumdan dönüş yok"

"Referandumdan dönüş yok"
Peşmerge sözcüsü Safin Dizayi, bağımsızlık referandumun tarihinin siyasi partiler arasındaki görüşmelerin neticelenmesinin ardından belirleneceğini bildirdi.

K24’e konuşan Safin Dizayi, Kürt halkının, bugüne kadarki mücadelesinin amacının “hep Kürdistan’ın bağımsızlığı olduğunu”  belirterek “Bütün amacımızı bağımsızlık için elbet. Kürt halkının bütün mücadelesi bağımsızlık içindi.” ifadesini kullandı.

“Kürdistan’ın bağımsızlık konusunda Bağdat ile diyalog ve müzakere gerektiğinin farkında olduğunu ancak Bağdat’ın sorunların çözümü ve diyalogun devamı için gerekli bir siyasi irade ortaya koyamadığı" eleştirisinde bulundu. 

"REFERANDUMDAN DÖNÜŞ YOK"

Bu arada, Erbil’te iktidardaki peşmergenin parti üyesi Hoşyar Zebari'nin, peşmerge başı Barzani'ye yakın Rudaw’a verdiği demeçte bu yıl referandumun düzenleneceğini ve bundan geri adım atılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Irak eski Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, “Referandumun yapılması konusunda bir soğuma ya da gevşeme yoktur. Bu bir karardır ve geri adım atılmayacaktır. Dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde gündeme geldi. Yine ABD Askeri İstihbarat Sorumlusu referandumdan bahsetti” şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler