Reis Bey'e asıl sorulması gerekenler

Reis Bey'e asıl sorulması gerekenler

Geçmişin tartışmalarını, kaldığı yerden bugüne taşırsak, düşmanlık üretir ve bir adım ileri gidemeyiz. Tahlil etmeliyiz ve ders çıkarmalıyız. Öyle olmuyor... Türkiye''ye kaybettiriyoruz.

"Yedi düvel" Millî Mücadele duvarını aşarak kazanamadığı mevzileri, iç yiyişmemizle kazanacağından ve hatta kazandığından şüphe duyan var mı?!

"Cumhurbaşkanı" sıfatı taşıyan zatın gözünün içine baka baka, belli kesimin kalıplaşmış düşmanlık sözlerini tekrar eden "hoca" bir prototiptir.

Kur''ân-ı Kerîm''i ezberlediler, diye çocuklara sarık sarma töreni düzenliyorsun (bu da ayrı bir açmaz), ama çıkıyorsun, çocuklara zehir zerk ediyorsun. Törende belli kesimin çok kıymet verdiği "Hoca"nın "Cumhurbaşkanı"nın huzurunda "zalim"le başlayıp "kâfir"le bitirdiği sözlerinin manası çok açık: "Artık Kur''ân-ı Azîmu''ş-şân''ı ezberlediniz. Bundan sonra yapacağınız iş, bu Ayasofya''yı müzeye çeviren zalimin kâfirliğini her yerde dile getirmenizdir."

O "Hoca"nın sözlerinin körpe beyinlere yol gösterici olmadığını kimse iddia edemez.

Çocuklar temyiz gücüne erdiklerinde, düşünmeye, mantık yürütmeye başladıklarında çelişkileri ya fark edeceklerdir ya da bu sözlerin şuuraltında tepişmesi yüzünden kişiliklerine bir istikamet belirlemekte zorlanacaklardır.

Meselenin psikolojik yönü neden düşünülmüyor?! (Biz de ilk gençliğimizde, Anadolu''nun tam ortasında, yetiştiğimiz çevre itibarıyla bu tür çelişkileri yaşadık.)

Reis Bey''in bizzat cevap vermesi gereken sorular o kadar çoğaldı ki, devletin televizyon kanalına çıkma ihtiyacı hissetti, diye düşünüyorsunuz, ekran karşısına geçiyorsunuz.

Her zamanki gibi, yine seçilmiş gazetecilerin ellerine tutuşturulan sorularına cevap verdiğini görüyorsunuz.

Bütün anlattıklarının neredeyse tamamını, zaten Saray Kabinesi toplantısı sonrası bir bir anlatmış, nasıl bir mükemmeliyetle ülkeyi idare ettiğini söylemişti. Halk ise normalleşme programını merakla bekliyordu.

Devlet televizyonunda fazladan söylediği Merkez Bankası''na faizleri indirin talimatıydı. Hakkını yemeyelim Joe Biden''la 14 Haziran''da bir araya geldiğinde "Nedir bu düşmanlığın!" mealinde hesap soracağını söyledi.

İnsanın aklına takılıyor... Niye Merkez Bankası Başkanı tayin ediyor ki, Saray''da otacısına (otçusuna) kadar sayamadığımız çoklukta başdanışmanı var. Reislik makamının yanı başına bir oda açsın, başdanışmanlardan birini Merkez Bankası''ndan mesûl kılsın, faizle istediği gibi oynasın. (Faiz indirme talimatı verdiğini söyledi, Türk lirası dolar karısında yine geriledi.)

Devlet televizyonundaki programda Reis Bey''e, yakından tanıdığı anlaşılan "Hoca"nın "lanet"i hakkında ne düşündüğü sorulmadı/sorulamadı.

Diğer bir ekranda Habertürk''te tartışma konusu Ayasofya''da M. Kemal''e lanet okunmasının gelenekleştirilmek istenmesine dairdi. (Prof. Dr. Ersan Şen ile Prof. Dr. Ümit Kabasakal''ın ve hatta Ak Partili Av. Mücahit Birinci''nin, yer yer tabiî, benim de ısrarla üzerinde durduğum vakıalardan hareket etmek gerektiğine dair sözleri, Ayasofya''nı rejim değiştirme merkezi yapma emelinin önüne set çekiyordu.)

"Suç örgüt lideri" çıktı, ortalığı karıştırdı. Herkesin beklediği Reis Bey''in ne diyeceği idi. Buna dair de soru sordurulmadı.

Kendi çalıp kendi söylediğine göre niye gazetecileri karşısına diziyor ki...

Yazarın Diğer Yazıları