Asker için de izin şartı işi sulandırır

Asker için de izin şartı işi sulandırır
Asker için de izin şartı işi sulandırır

MİT Yasası’yla ilgili iddialara yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “MİT mensuplarının soruşturulmasını Başbakan’ın iznine bağlayan düzenlemenin asker için de uygulanması talebi” iddialarını net bir dille değerlendirdi: Bu yetkilerin yaygınlaştırılması, işi tümüyle sulandırmak anlamına gelir, doğru değildir.

 

Başbakan’ın yetkisi artarsa işi sulandırır

CHP lideri, ’MİT Kanunu’ndaki düzenlemeyi asker de istiyor’ iddiasını değerlendirdi: Yetkinin yaygınlaşması işi tümüyle sulandırır, doğru değil.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “MİT mensuplarının soruşturulmasını Başbakan’ın iznine bağlayan benzer düzenlemenin asker için de uygulanması talebi” iddialarını değerlendirirken, “Başbakan’a verilen yetkilerin doğru olmadığını ifade etmiştik. Bu yetkilerin yaygınlaştırılması işi tümüyle sulandırmak anlamına gelir, doğru değildir” dedi.  Kılıçdaroğlu, bir gazeteye verdiği demeçte “(CHP dine karşı) algısı değişecek” yönündeki sözlerinin ne anlama geldiğinin sorulması üzerine de, “Uzun yıllar AKP benzeri partiler, CHP’nin dine karşı bir parti olduğu algısını yaygınlaştırmak istediler ve bu konuda özellikle Anadolu’da yaygın bir propaganda yaptılar. Oysa hiçbir siyasal partinin, aklı başında olan hiç kimsenin dine karşı olmadığını hepimizin bilmesi lazım” dedi.


Herkesin inancına saygılıyız
Dinin farklı bir şey olduğunu, insanların manevi dünyasına siyasetçinin girmeye hakkı ve yetkisi olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Biz herkesin inancına saygı gösteren bir anlayışa sahibiz ama bunu siyasette malzeme olarak kullanmanın doğru olmadığını hatta dinen günah olduğunu bilen bir anlayışa sahibiz. Bunu ifade etmek istedim. Bu algıyı maalesef AKP ve onun genel başkanı zaman zaman dillendiriyor, bu da bizi üzüyor. Türk siyaseti açısından da, demokrasinin derinleşmesi açısından da bu tür uygulamalar doğru değil. Biz artık 21. yüzyılda herkesin inancına, kimliğine saygı göstererek, onun insan olduğunu, onun sorunlarını çözmeye hazır bir siyasal anlayışla yola çıkmak durumundayız. Düşüncemiz bu, bunu ifade ettim.”


Bozdağ muhatabım değil
CHP lideri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddialarına ilişkin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “Kayseri halkına bir özür borcu var” sözlerinin hatırlatılması üzerine de, “Sayın Bekir Bozdağ benim muhatabım değil” dedi. Bozdağ’a bir öneride bulunmak istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Acaba, bir belediye çalışanının tuttuğu rüşvet defterinin ne anlama geldiğini kendisi biliyor, kendisinin ahlakı böyle bir defteri görmemezlikten geliyor mu? Bir insanın ahlaklı olması her şeyden önce rüşvet denen bir olaya gözlerini kapatmaması anlamına gelir. Hem buna gözlerinizi kapatacaksınız, görmeyeceksiniz sonra kalkacaksınız, bunu ortaya çıkardık diye bizi suçlayacaksınız. Doğru değil” diye konuştu.


Yurdakul’a ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Kemal Kılıçdaroğlu, odaTV davasında tahliyesine karar verilen gazeteci Doğan Yurdakul’a anjiyo olduğu hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yurdakul’un oldukça neşeli ve moralinin yerinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu,  “Silivri toplama kampındaki anılarını dinledim. Biraz mizah, biraz hüzün dolu anılar. Avukatı üretilmiş belgelerin nasıl yargıda kullanıldığını ifade etti. Moralinin iyi olması beni mutlu ediyor. Umarım baypas ameliyatı da başarılı geçer ve tekrar normal yaşamına dönmüş olur” dedi. Kılıçdaroğlu, hastanede yeni doğum yapmış bir hastayı da ziyaret ederek, ikiz bebeklerine birer küçük altın taktı.