Restoran ve kafeler 15 Ocak’ta açılacak mı. Açıklamalar kafa karıştırdı

Restoran ve kafeler 15 Ocak’ta açılacak mı. Açıklamalar kafa karıştırdı
Korona virüs tedbirleri kapsamında kafe ve lokanta gibi mekanların sadece gel al ve eve hizmet yapması kararı alınmıştı. Vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında ise kafe, lokanta ve kahvehaneler ne zaman açılacak? sorusu yer alıyor. Son zamanlarda ise bu mekanların 15 Ocak’ta açılacağı iddia edildi. Peki kapalı mekanlar 15 Ocak’ta açılacak mı?

Korona virüs salgınında vaka sayılarının artmasıyla beraber  kafe ve lokanta gibi mekanların sadece gel al ve eve hizmet yapmasına izin verildi. Konuya dair resmi bir açıklama yapılmasa da çeşitli kaynaklardan restoran, lokanta ve kafe gibi mekanların HES Kodu ile girilmek şartıyla 15 Ocak’ta açılacağı iddia edildi.

ORKUN ÜN 15 OCAK’TA AÇILACAK DİYE YAZDI
Hürriyet Gazetesi yazarı Orkun Ün 15 Ocak’ta ikinci yeni normalin başlayacağını yazarken “Eğer her şey planlandığı gibi giderse (ki gidecek gibi görünüyor) 15 Ocak’ta ikinci yeni normalimiz başlıyor. 2 haftalık deneme süresi sonrasında yani ocak sonunda, saat sınırlaması kalkacak. Restoran ve kafelerin ruhsatlarındaki saate göre çalışmalarına izin verilecek” ifadelerini kullandı.

CANDAŞ TOLGA İSE AÇILMAYACAK DEDİ
Gazeteci Candaş Tolga Işık ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce hükümet kaynaklarına 15 Ocak'ta restoran, kafe, vb... mekanların HES kodu şartıyla açılacağı iddiasını sordum, "Şu an için böyle bir karar yok. Gevşeme için henüz erken..." dediler." İfadelerini kullandı.

candas-tolga-isik.jpg