Rıdvan Dilmen şikayetçi oldu. İbrahim Seten'in hapsi isteniyor

Rıdvan Dilmen şikayetçi oldu. İbrahim Seten'in hapsi isteniyor
Rıdvan Dilmen'e hakaret ettiği öne sürülen İbrahim Seten hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Rıdvan Dilmen''in, geçen yıl sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olduğu spor gazetecisi İbrahim Seten hakkında yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. İddianamede, Seten hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. 

İbrahim Seten, 12 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Söz konusu paylaşım üzerine Dilmen, Seten hakkında kendisine hakaret ettiğini öne sürerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

SETEN: HAKARET KASTI OLMAYAN BİR CÜMLE

Seten''in iddianamede yer alan ifadesinde, Rıdvan Dilmen''in kamuoyunda "şeytan" lakabıyla tanındığını, Fenerbahçe''nin bir mağlubiyeti sonrasında bir spor gazetecisi olarak mağlubiyetten sorumlu tuttuğu kişilere ilişkin eleştiri sınırlarının aşmayan ve hakaret kastı olmayan bir ifade olduğunu, suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Seten''in ''Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret '' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasının talep edildiği iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi''ne gönderildi. (DHA)