Roland Garros Tenis Turnuvası'nı en fazla kim kazandı? Hadi İpucu Cevabı

Roland Garros Tenis Turnuvası'nı en fazla kim kazandı? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hadi Instagram hesabından, Roland Garros Tenis Turnuvası’nı en fazla kazanan tenisçi kim biliyor muyuz? diye sordu. İşte Hadi İpucu Cevabı...

Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Popüler Canlı Bilgi Yarışması Hadi, bu akşam yayınlanacak olan spor gecesi yarışmasında Roland Garros Tenis Turnuvası’nı en fazla kazanan tenisçi kim biliyor muyuz? diye sordu. 30.000 TL ödülü kazananlar arasında dağıtılacak bu akşamki yarışmanın cevabı ise belli. Rafael Nadal, 7 numaralı seribaşı Dominic Thiem'i 6-4, 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenerek bu turnuvadaki 11. şampiyonluğunu elde etti.

HADİ İPUCU CEVABI

Rafael Nadal 11. kez Roland Garros şampiyonu olmuştur.

Dominic Thiem'i finalde set kaybetmeden mağlup eden Rafael Nadal'ın Roland Garros hegemonyası sürüyor. Roland Garros 2018 tek erkekler finalinde dünya 1 numarası Rafael Nadal, 7 numaralı seribaşı Dominic Thiem'i 6-4, 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenerek bu turnuvadaki 11. şampiyonluğunu elde etti. İlk kez bir Grand Slam finalinde boy gösteren Thiem karşısında tecrübesini konuşturan Nadal, rakibinin 42 basit hatasına karşılık sadece 24 basit hatayla tamamladığı final maçına 2 saat 42 dakika sonunda nokta koymayı başardı. Kariyerinin 17. Grand Slam zaferini elde eden 32 yaşındaki Nadal, aynı zamanda Roland Garros'taki şampiyonluk sayısını 11'e çıkardı ve Avustralya Açık'ta 11 şampiyonluğu bulunan Margaret Court'a ait "bir Grand Slam'i en fazla kazanan tenisçi" rekoruna ortak oldu.  Rafael Nadal bu galibiyetle birlikte ATP Dünya Klasmanı'nda zirvedeki yerini de korudu.
nadal-001.jpg

NADAL KİMDİR

Rafael Nadal, 3 Haziran 1986 tarihinde Mallorca, İspanya'da dünyaya geldi. 

Tenise olan yeteneği henüz 4 yaşındayken fark edilen Nadal, babasının antrenörlüğünde çalışmaya başladı. 

Halen babasıyla antreman yapan Nadal, genç yaşlarında yerel başarılar elde ettikten sonra, adından dünya genelinde ilk defa 17 yaşında oynadığı 2003 Monte Carlo Master Series turnuvasıyla söz ettirdi. 

Aynı sene oynadığı ilk Grand Slam olan Wimbledon 2003'te 3. tura yükselerek herkesi şaşırtan sporcu, özellikle  ATP seviyesinde (profesyonel seviye) oynadığı üçüncü turnuvada birçok başarılar elde etmiş ünlü tenisçi Carlos Moya'yı mağlup ederek gelecekteki başarılarının sinyalini veriyordu.

Bundan yalnız bir sene sonra klasmanda hızla yükselmeye başlayan Nadal, 2004 senesinde Sopot turnuvasını kazandı.

2005 senesinde de, aralarında Fransa Açık ve dört Master Serisi (Roma, Monte Carlo, Madrid, Montreal) turnuvasının da olduğu toplam 11 şampiyonluk elde etti.

2005 senesini dünya sıralamasında Roger Federer'in ardınan ikinci sırada bitiren Nadal, 2006'da Dubai finalinde en büyük rakibi olan Federer'i devirerek İsviçreli raketin sert zemindeki 56 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı.

Rafael Nadal, bir sezonda toprak, çim ve sert zeminde grand slam kazanan tek erkek tenisçi olması nedeniyle "Toprağın Kralı" olarak bilinmektedir.

Nadal, ikinci Grand Slam turnuvasını yine Fransa Açık'ta kazandı. Dünyanın bir numarası Roger Federer'e karşı üst üste beşinci galibiyetini alırken, toprak korttaki yenilmezlik serisini 60 maça çıkardı. Bu alanda eski rekor, 53 galibiyetle 1977 senesinde Arjantinli Guillermo Vilas tarafından elde edilmişti.

Nadal'ın toprak korttaki 81 maçlık yenilmezlik serisi, 2007 senesinde Hamburg finalinde Roger Federer tarafından sonlandırıldı.

2009 senesinde Avustralya Açık'ı kazanana Nadal’ı ertesi yıl da Amerika Açık'ta şampiyon olarak Grand Slam koleksiyonunu tamamladı ve 4 Grand Slam’i de kazanan tarihteki 7. oyuncu oldu.

Tüm bunların yanında Nadal, ülkesini temsilen katıldığı 2008 Beijing Yaz Olimpiyatları'nda 'tekler' kategorisinde altın madalyda kazandı. 

2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda partneriyle birlikte 'çiftler' kategorisinde altın madalya kazanan sporcu, 'tekler' kategorisinde ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Profesyonel kariyerinde birçok başarı elde eden İspanyol raket Rafael Nadal, kariyeri boyunca toplam 78,724,627 $ ödülün sahibi oldu.