RTÜK Başkanı açıkladı, Fatih Portakal, Ece Üner, İsmail Küçükkaya bundan sonra yapamayacak

RTÜK Başkanı açıkladı, Fatih Portakal, Ece Üner, İsmail Küçükkaya bundan sonra yapamayacak
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şimdiye karar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini öne sürerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı olması durumunda, “Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” dedi. Şahin ayrıca Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karara alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler" dedi.

Şahin haber bülteni sunucularını ise “Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karara alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler” diye uyardı.

“TALİMAT OLMADI AMA OLURSA EMİR TELAKKİ EDERİZ”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şimdiye kadar talimatla karar almadığını söyleyerek, “RTÜK’ün aldığı kararlarla ilgili adresler gösteriliyorsa inanmayın. Ben geldiğim günden beri bana kimse talimat vermedi. Kendi aldığım eğitim, dünya görüşüm ve sorumluluğum çerçevesinde ne yapmam gerektiğini bilen bir insanım. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından talimat ve telkin olmadı ama olursa devletimizin başıdır, onun talimatları ve telkinleri devletin bütün organlarını ilgilendirir. Talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz” diye konuştu.

rtuk-baskani-sahin.jpg

"YORUMSUZ HABER BÜLTENİ SUNABİLİRLER"

Şahin, katıldığı, “Salgınla Mücadele Sürecinde RTÜK” konulu video konferansta, televizyon kanallarının haber bültenlerini sunan medya mensuplarına şu uyarıda bulundu: “Buradan uyarıyorum, normalde kanuna göre yorum yapması mümkün değildi. Gerçekten bu işi iyi yapan arkadaşlarımızın yorumlarını engellemeyelim diye biz de diğerlerininkini engelleme adına karar almıyoruz. Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karara alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler.”

"CEZA VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Korona virüs pandemisi sürecinde Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları Merkezi ile araştırma yürüttüklerini ve ilkeler belirlediklerini açıklayan Şahin, bu ilkeleri hiçe sayan yayınlar yapıldığını ifade ederek, “Siyasi rant elde etmeye çalışan medya kuruluşu varsa biz buna nasıl sessiz kalabiliriz. Tabi ki cezalarımızı verdik ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler