Ruhani'den ambargo açıklaması: Ekonomik savaş daha fazla süremez

Ruhani'den ambargo açıklaması: Ekonomik savaş daha fazla süremez
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesine yönelik uygulanan ambargo hakkında konuştu. Ruhani, ekonomik savaşın daha fazla süremeyeceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran genelinde 13 eyaleti kapsayan projelerin toplu açılış törenine video konferans ile bağlandı.

Ülkedeki ekonomik kriz ve yaptırımlar nedeniyle yaşam koşullarının ağır olduğunu yineleyen Ruhani, "Halkımız ağır şartlardan geçiyor fakat köylüsü ve şehirlisiyle düşmanın komplolarını boşa çıkardı ve onu yenilgiye uğrattı. Düşmanın hedefi bizi teslim almaktı fakat biz teslim olmadık. Ekonomik savaş daha fazla süremez, sürerse de halkımız yabancılara teslim olmayacak. Düşmanı teslim olmaya mecbur bırakacağız." ifadelerini kullandı. 

Ruhani ayrıca yaptırım şartlarında da proje geliştirmeye ve üretim yapmaya devam ettiklerini belirterek, iktidarlarından önce doğal gazın gittiği köy sayısı 14 binken bunun 32 bine çıkarıldığını söyledi. 

Ruhani, görev süresi dolana kadar tüm köylere elektrik ve doğal gaz ulaştırılacağını ancak Sistan, Beluçistan gibi eyaletlerin bunun dışında olduğunu ifade etti.