Rumlar KKTC bayrağını yaktı!

Rumlar KKTC bayrağını yaktı!
Kıbrıs'ın güneyindeki Rumlar, KKTC bayrağını ateşe verdi. Yaşanan olaya tepki gösteren KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Kendinden farklı olanın bayrak ve benzeri sembollerine ve değerlerine saygı duymayanlar medeniyetten nasibini almamış olanlardır" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 36. Kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs'ın güneyindeki Türk düşmanı ırkçı Rumlar KKTC bayrağı yaktı.

Skandal olay Ledra Caddesinde yaşandı. Yunan bayrakları taşıyan ırkçı grup Türkler aleyhine sloganlar attı. Eyleme Türk düşmanlığıyla öne çıkan ELAM da destek verdi.

KKTC BAŞBAKAN YARDIMCISI TEPKİ GÖSTERDİ

Rumların bayrak yakma eylemine KKTC yönetimi tepki gösterildi. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Rum tarafında ELAM mensuplarınca KKTC bayrağının yakılmasıyla ilgili olarak az önce Polis Genel Müdürümüz ve Başsavcımız ile görüştüm. Birleşmiş Milletler ile de istişare ederek görüntülerden kimlik tespiti yapıp gereken tedbiri alacağız. Kendinden farklı olanın bayrak ve benzeri sembollerine ve değerlerine saygı duymayanlar medeniyetten nasibini almamış olanlardır" dedi.