Rus yaptırımlarındaki potansiyel kripto boşluklarına ne olacak?

Rus yaptırımlarındaki potansiyel kripto boşluklarına ne olacak?
Japon yetkililer, Rus yaptırımlarındaki potansiyel kripto boşluklarını ele alacak!

Japon yetkililer açıkladı!

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre, Japonya''nın mali düzenleyicisinden ve ülkenin kripto para birimi endüstri kuruluşundan yetkililer, Rusya''ya karşı yaptırımların etkili bir şekilde nasıl uygulanabileceğini belirlemek için istişareler başlattı. 

Rus yaptırımlarındaki potansiyel kripto boşluklarını ne olacak? Japon yetkililer açıkladı!

Bloomberg''in bildirdiğine göre, Finansal Hizmetler Ajansı ve Japonya Sanal ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği, adının açıklanmasını istemeyen bir düzenleyici yetkiliye göre, ülkenin yaptırımlar listesindeki kişileri ve işletmeleri içeren kripto varlıklarının transferini başarılı bir şekilde önlemek için önlemler arıyorlar.

Ancak kaynak, kripto para borsaları Binance ve Kraken''in zaten dışladığı Ukrayna hükümeti tarafından talep edilenler gibi tüm Rus müşterilerinin erişimini engelleme planı hakkında güncel bir tartışma olmadığını açıkladı.

Daha da önemlisi, Japonya düzenleyicisi için önemli bir konu, geleneksel finansal araçları kullanarak kısıtlamaları aşmak isteyen herkes için dijital varlıkların kullanışlı bir arka kapı haline gelmesinin nasıl önleneceğidir.

Maliye Bakanı Shunichi Suzuki 4 Mart Cuma günü parlamentoya şunları söyledi; “Rusya''ya karşı yaptırımların etkinliğini güvence altına almak için kripto varlıkları ve SPFS gibi yerleşim durumlarını yakından izliyoruz.”

Japonya, Putin ve Rus yetkililerin mal varlıklarını dondurdu

Japonya, ABD ile birlikte, Rusya''nın Ukrayna''yı işgaline yanıt olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve diğer yetkililerin mal varlıklarının dondurulması da dahil olmak üzere Rus yetkililere yaptırımlar uyguladı.

Dahası, dijital varlıklara aktarılan Rus para birimi miktarında bir artış oldu ve bu, Rus milyarderlerinin mevcut ekonomik krizi atlatmak için basitçe Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerine yönelebileceği şüphelerine neden oldu!

 

İlgili Haberler