Lavrov: Rusya Kabil'deki saldırıları kınıyor

Lavrov: Rusya Kabil'deki saldırıları kınıyor
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kabil'deki saldırıları kınadıklarını ve Afganlara kapsayıcı bir hükümet kurmaları için yardım etmeleri gerektiği sözlerini dile getirdi.

Roma''da İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Mario''yla görüşmesinin ardından basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan''ın başkenti Kabil''de dün düzenlenen saldırılara tepki gösterdi.

Rusya''nın saldırıları kınadığını ifade eden Lavrov, "Terör eylemlerinin kınanmasına, hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderilen başsağlığı dileklerine katılıyoruz ve elbette bunda, Afganların daha fazla gecikmeden ülkenin tüm ana siyasi güçlerinin katılımıyla kapsayıcı bir geçiş hükümeti kurmaları için sunulacak yardımın hızlandırılması gerektiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Luigi Di Mario''yla yaptıkları görüşme sırasında Afganistan''daki durumun sonuçlarını ve sığınmacı akınlarını istişare ettiklerini kaydeden Lavrov, "Bundan ders çıkarmalıyız. Farklı bir değerler sistemini dayatmak, son derece tehlikeli. Başkalarının topraklarında daha fazla eylemde bulunmayı düşünen politikacıların kafasında böyle bir sonucu pekiştirmenin mümkün olacağını umuyorum" dedi.

Rusya için güney sınırlarının ve Orta Asya''daki müttefiklerinin güvenliğini sağlamanın önem taşıdığını anlatan Lavrov, bu konunun Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü''nün (KGAÖ) video konferans yöntemiyle düzenlenen zirvesinde ele alındığını ve Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde istişare edileceğini vurguladı.

"RUSYA AFGANİSTAN KRİZİNİN YÖNETİLMESİNDE ANAHTAR PARTNER"

Di Mario da, Rusya''nın Afganistan''daki krizin yönetilmesinde anahtar bir partner olduğunu belirtti.

Di Mario, "Moskova''nın mevcut krizle başa çıkmada ve gelecekte ortak bir uluslararası yaklaşıma ulaşmada önemli bir aktör olduğuna inanıyoruz. Afganistan''ın teröristler için güvenli bir sığınak haline gelmemesini sağlamalıyız" dedi.

İlgili Haberler