Rusya için kritik gün

Rusya için kritik gün
Uluslararası Kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten dikkat çeken uyarı. Fitch,Rusya’nın bugünkü dolar cinsi kupon ödemelerini ruble olarak yapmaması halinde temerrüde düşeceği uyarısında bulundu.

Fitch’den dikkat çeken uyarı

Fitch''ten büyük uyarı. Rusya''nın bugünkü dolar cinsi kupon ödemelerini ruble olarak yapması durumunda temerrüde düşeceği uyarısında bulundu.Savaş sonrası yaptırımlara maruz kalan Rusya, vadesi gelen tahvil ödemeleriyle ilgili de kritik bir eşikten geçiyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya''nın vadesi gelen ABD Doları cinsinden 2 tahvilin kupon ödemelerini bugün ruble olarak yapması halinde temerrüt anlamına geleceğini bildirdi.

Fitch, "ABD Doları cinsinden Eurobond kupon ödemelerinin Rusya''nın yerel para birimi cinsinden yapılması halinde bu, 30 günlük ek sürenin ardından temerrüt durumunu oluşturur" dedi.

Ukrayna''ya saldırısı sonrası ağır ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kalan ve Batılı merkez bankalarındaki döviz rezervleri dondurulan Rusya, bugün vadesi dolacak ABD Doları cinsinden 2 Eurobond için yaklaşık 117 milyon dolar kupon ödemesini ruble olarak yapacağını duyurmuştu.

Fitch açıklamasında, Rusya''nın Eurobond kupon ödemelerinde 30 günlük ek süreden sonra temerrüde düşmesi halinde iki tahvilin notlarının da "D" seviyesine indirileceğini belirtti.

İlgili Haberler