Rusya ve ABD savaş uçakları kapıştı

Rusya ve ABD savaş uçakları kapıştı
ABD'ye ait ünlü stratejik bombardıman uçağı B-52 Pasifik Okyanusu üzerinde uçarken Rusya radarları tarafından tespit edildi. Rus ordusu B-52'yi geri çevirmek için Su-35'lerden üçünü havalandırınca yürükler ağza geldi.

Flaş... Flaş... 

Milliyet''in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip Amerikan B-52''sinin doğu sınırına yaklaştığını ve radar tarafından tespit edildiğini bildiriyor.

Rus ordusu B-52''yi geri çevirmek için yeni nesil savaş uçağı Su-35''lerden üçünü havalandırdı, görüntüler resmi televizyon Zvezda tarafından yayınlandı.

Yerel medya, Su-35''lerin bir süre yanında uçtuğu B-52''nin Rusya sınırından uzaklaştığını ve bunun üzerine NATO''daki ismi Flanker olan jetlerin üslerine geri döndüğünü aktarıyor.

Rus ordusunun bel kemiği Su-25''ler 2 bin 400 kilometre hıza çıkabiliyor ve yaklaşık 3 bin 500 kilometre menzile sahip. 8 ton ağırlığında füze ve bomba taşıyabiliyor.

Buna karşılık Soğuk Savaş döneminin ünlü bombardıman uçağı B-52''ler ise 32 ton silah ve nükleer başlıkla havalanabiliyor, menzili 14 bin kilometreden fazla.

Rus jetleri, geçtiğimiz Ağustos ayında Karadeniz''de seyreden bir ABD B-52''sinin yanına 30 metre kadar yaklaşmış ve yaşanan türbülans nedeniyle çarpışmaya ramak kalmıştı.

 

İlgili Haberler