Rusya’da uygulanmaya başlandı. Evcil hayvanlara korona virüs aşısı

Rusya’da uygulanmaya başlandı. Evcil hayvanlara korona virüs aşısı
Rusya'nın evcil hayvanlara korona virüs aşısı hamlesi çok konuşulmuştu. Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı İzleme Servisi, ülkenin bazı bölgelerindeki veteriner kliniklerinde evcil hayvanlara Covid-19 aşısı yapılmaya başlandığını resmen duyurdu.

Rusya’da uygulanmaya başlandı. Evcil hayvanlara korona virüs aşısı

Sputnik Türkiye''nin haberine göre, Rusya’da evcil hayvanlara korona virüs aşışı yapılmaya başlandı.

Resmi açıklama, Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı İzleme Servisi (Rosselhoznadzor) danışmanı Yuliya Melano’dan geldi.

Melano, “Hayvanları hastalıktan korumak üzere Rosselhoznadzor bilim insanları tarafından geliştirilen dünyanın tek aşısı Carnivac-Cov’un ilk partileri dün itibarıyla Rusya’nın çeşitli kentlerine teslim edildi. Aşılama, üretici Federal Hayvan Sağlığı Koruma Merkezi''nden aşıyı satın alan özel ve devlet klinikleri tarafından yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Melano’ya göre, klinikler ile evcil hayvan yetiştiricilerinin yanı sıra sık seyahat eden evcil hayvan sahipleri ve hayvanları serbestçe dolaştırılan vatandaşlar da aşılamaya yüksek ilgi gösterdi.

Hayvanlara yönelik Covid-19 aşısı, Rosselhoznadzor''a bağlı Federal Hayvan Sağlığı Koruma Merkezi tarafından geliştirildi. Aşıdan ayda 3 milyondan fazla doz üretilebilecek.

Rosselhoznadzor bu hafta aşı geliştiricisinin aşının fiyatını, gerekli iki doz için daha önce duyurulan 588 rubleden (67.5 TL) 500 rubleye (57.4 TL) düşürdüğünü duyurmuştu.