Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki ambargo sona mı eriyor: Rusya’da faaliyete başlayan ilk şirket belli oldu

Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki ambargo sona mı eriyor: Rusya’da faaliyete başlayan ilk şirket belli oldu
Ukrayna-Rusya Savaşı'ndan sonra bazı teknoloji şirketleri Rusya'ya ambargo uygulamıştı. Rusya'da faaliyetlerine başlayan ilk teknoloji şirketi Huawei oldu. Huawei'nin bu tutumundan sonra "ambargolar bitiyor mu" sorusu akıllara geldi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; ABD yaptırımları sonrasında oldukça küçülen ve akıllı telefon operasyonunu farklı sektörlere kaydıran Huawei, Rusya’daki pazara erken giriş yapan şirketlerden olmak istiyor. Ukrayna’ya yönelik işgal henüz sonuçlanmamış olsa da, bazı analistler “birçok Huawei ürününün” yolda olduğunu söyledi.

Haziran ayının ilk haftası Rusya’dan çekilen ve resmi olarak satışlarını durduran Huawei, yine de mağazalarının tamamını kapatmamakla suçlandı. Halihazırda çalışan Huawei mağazalarının ise artık yedek parça bulmakta zorlandığın iddia edildi. Bunun üzerine şirket de sevkiyata yeniden başladı.

Çinli firmanın akıllı telefon başta olmak üzere dizüstü bilgisayar, tablet PC ve teknolojik aksesuarların satışına başlayacağı düşünülüyor. Ayrıca pil ve ekran gibi birtakım yedek parçaların da Rusya’ya gönderilmesi planlanıyor.

Bu ‘gizli’ hamle sayesinde Huawei, yedek parça sıkıntısı çeken diğer firmalara da yardımcı olabilir. Şu anda Çin’deki birçok üreticiden teknolojik ekipman alamayan Rus şirketler, Huawei’nin sevkiyatlarından faydalanabilir.

İlgili Haberler