Rusya’dan ABD’ye ticaret savaşı hamlesi

Rusya’dan ABD’ye ticaret savaşı hamlesi
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı başlarken Rusya’dan da hamle geldi. Rusya, ABD'den ithal edilen bazı malların gümrük vergilerini yüzde 25-40 arasında artırdı.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına Rusya da dahil oldu. Rusya bazı Amerikan mallarına uyguladığı gümrük vergilerini yükseltti. Rus ekonomi bakanlığından yapılan açıklamaya göre ABD’nin gümrük vergileri konusundaki tavrına yanıt olarak artırılan gümrük vergileri fiber optik, yol inşaatı, petrol ve doğalgaz sektörü, metal işleme ve madencilik alanlarında kullanılan bazı ekipmanlara uygulanacak. ABD Mayıs ayında Rusya’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden ithal çelik ve alüminyuma gümrük vergisi getirmişti.

Açıklamaya göre Ekonomi Bakanı Maxim Oreshkin, Rusya’da eşdeğeri imal edilebilen mallardan gümrük vergisi alınacağını söyledi. Oreshkin, ABD’nin getirdiği gümrük vergilerinin Rus ihracatçılarını 537.6 milyon dolar zarara uğratacağını ancak Rusya’nın uygulayacağı daha yüksek ithalat vergileriyle bu zararın 87.6 milyon dolarını telafi edeceğini belirtti. Bakan, Rusya’nın ABD’nin gümrük vergisi uygulamalarının telafisi için başka önlemler alma hakkının mahfuz olduğunu söyledi.