Rusya'dan yeni Türkiye kararı! Liste açıklandı

Rusya'dan yeni Türkiye kararı! Liste açıklandı
Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle uygulanan seyahat tedbirleri nedeniyle Rusya’da bazı ülkelere uçuşlar durdurulmuştu. Kriz merkezinin yetkilileri, askıya alınan İzlanda, Malta, Meksika, Portekiz ve Suudi Arabistan uçuşlarının 25 Mayıs itibarıyla yeniden başlayacağını açıkladı. Türkiye ile uçuşların başlayıp başlamayacağı kararının yakında alınması bekleniyor.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya''nın korona virüs kriz merkezinin yetkilileri, salgın nedeniyle uygulanan seyahat tedbirlerinin gevşeyeceğinin sinyalini verdi.

UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Başkent Moskova ile İzlanda’nın başkenti Reykjavik arasındaki uçuşların 25 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı. Yetkililer, Moskova ile Malta’nın başkenti Valetta arasındaki uçuşların aynı tarihten itibaren haftada iki defa gerçekleştirileceğini söyledi.

Bunun yanında, Moskova’dan Meksika’nın sahil kenti Cancun’a haftada üç uçuş gerçekleştirilecek. Moskova-Lizbon uçuşları da yine haftada üç defa yapılacak.

HAFTADA 3 DEFA ARABİSTAN UÇUŞU

Suudi Arabistan’a Moskova’dan yapılacak uçuşların da haftada üç defa olacak şekilde düzenleneceği kaydedildi.

TÜRKİYE KARARI BEKLENİYOR

Rusya’nın pandemi nedeniyle uçuşları durdurduğu ülkelerden biri de Türkiye. Nisan ortasından beri geçerli olan uçuş yasağı kararının süresi 1 Haziran’da dolacak.  Bu tarih sonrasında Türkiye’ye uçuşların başlayıp başlamayacağı kararının yakında alınması bekleniyor.

İlgili Haberler