Rutin diş bakımı nasıl olmalıdır?

Rutin diş bakımı nasıl olmalıdır?
Diş Hekimi Ömer Ekiz, “Rutin diş bakımı nasıl olmalıdır?” Sorusunu yanıtladı.

TV100’ün haberine göre; Diş Hekimi Dr. Ömer Ekiz, rutin ağız ve diş bakımının nasıl olması gerektiğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

“KAHVALTI SONRASI VE UYUMADAN ÖNCE 2 KEZ MUTLAKA AĞIZ BAKIMI YAPILMALI”

Dr. Ömer Ekiz, ağız ve diş sağlığının korunmasıyla ilgili en çok merak edilen konuya değindi.

Ekiz, “Dişlerimizi günde en az 2 kez fırçalamamız gerekiyor. Özellikle kahvaltı sonrası ve uyumadan hemen önce 2 kez mutlaka ağız bakımı yapılmalı. Ağız bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken birçok husus var. En iyi ve en etkili şekilde ağzı ve dişleri korumak için en doğru yöntemlere yönelim göstermeliyiz. Diş fırçalama esnasında 45 derecelik açıya ve yukarı aşağı hareketlerin yapıldığına dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

“DİŞ BAKIMININ YANI SIRA DİL TEMİZLİĞİNE DE ÖZEN GÖSTERİLMELİ”

Dr. Ömer Ekiz, ağız ve diş bakımının sadece dişlerden ibaret olmadığının altını çizdi.

Ekiz, “Dişler kadar dilin bakımı da önem arz ediyor. Diş bakımının yanı sıra dil temizliğine özen gösterilmeli. Dil bakımı için, geliştirilmiş özel gereçler bulunuyor olmakla birlikte dil temizliğini diş fırçasıyla da yapmak mümkün. Dilde ortaya çıkan beyaz lekeler, bakterilerin habercisidir. Çeşitli aparatlar yardımıyla, dili dışarı doğru çıkartarak bu beyaz lekelerden arındırmak mümkün. Son olarak ağız iyi şekilde çalkalanmalı ve dil temizliğinin etkili yapıldığından emin olunmalıdır” ifadeleriyle ağız ve diş bakımında dil temizliğinin nasıl yapılması gerekli olduğunu belirtti.

“ASİDİTİYE OLUŞTURAN BESİNLERDEN UZAK DURULMALI”

Ağız ve diş bakımının yanı sıra ağız sağlığının korunması için dikkat edilmesi gereken hususlara da açıklık getiren Dr. Ömer Ekiz değerlendirmelerinde; “Asiditiye oluşturan besinlerden uzak durulmalı. Bu tarz besinler, çoğunlukla yoğun şeker içeriğine sahip olan besinlerdir. Bu tarz besinlerin, dişlere son derece olumsuz etkileri olduğu biliniyor. Ayrıca aşırı çay, kahve ve sigara tüketimi de dişlerin olağan sağlığını olumsuz etkileyen diğer faktörler. Bu tarz içecekler, diş renginin bozulmasında da rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler