Saadet Partisi, Ali Babacan ve Davutoğlu ile ittifak yapacak mı?

Saadet Partisi, Ali Babacan ve Davutoğlu ile ittifak yapacak mı?
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partilerle ilgili ittifak iddialarına ilişkin konuştu. Karamollaoğlu ayrıca, Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek'e de tepki gösterdi.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un moderatörlüğünü yaptığı Nedir Ne Değildir programının konuğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu.

Nihal Bengisu Karaca, Veyis Ateş ve Nagehan Alçı ve Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu siyasetteki yeni oluşumlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SP liderinin sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

NİHAL BENGİSU KARACA: İki yeni biri Ali Babacan'ın başlattığı hareket diğeri yarın kurulacak olan Ahmet Davutoğlu'nun partisine nasıl bakıyorsunuz? Bu siyasi dengeleri nasıl belirleyecek? İttifakları nasıl etkileyecek?

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: Böyle olacağını tahmin ediyordum. Bir araya gelme ihtimalleri vardı. Bizim sloganımız 'Gelecek Saadet'le gelecek'. Bu yeni oluşum aslında nasıl netice verir bilmiyorum ama Türk siyasi hayatının bundan sonra farklı şekilleneceği ortaya çıktı. AK Parti başlangıçtaki kimliğini, kadrosunu tamamen kaybetti. Sayın Erdoğan'la yola çıkanlara bakarsak, hemen hemen hiçbirisi yanında kalmadı. Sayın Gül, Babacan olmak üzere. Davutoğlu başlangıçta bürokrat olarak girdi. Bu yeni bir arayıştır. Nasıl şekillenir bilmiyorum. Faydalı olacağı kanaatindeyim. Artık basmakalıp olarak bundan sonra şu olur demek mümkün değil. Sayın Erdoğan'ın politikalarında da birtakım en azından uygulamalarda değişikliğe gideceğini düşünüyorum.

MEHMET AKİF ERSOY: Açar mısınız biraz...
 
KARAMOLLAOĞLU: İnsanların temel karakterleri, üslupları oluyor. Tayyip Bey üslubundan vazgeçecek gibi gözükmüyor. Parti yönetiminde bir diyalog var gibiyse de neticede sayın Erdoğan'ın söylediği geçerli oluyordu.

ATEŞ: Yeni ittifaklardan da bahsediliyor...

KARACA: Yeni oluşumlar mevcut ittifakları nasıl değiştirebilir.

KARAMOLLAOĞLU: Bir defa programlarını görmemiz lazım. Biz programımızı deklare ettik. İlkelerdir esas olan. İlkelerde biz, temel ilkelerde ittifak sağlayabilirsek, bu ittifak genişleyebilir zannediyorum. Adalet kamil manada sağlanmadan olmaz. Şimdilik herkes ittifak etmiş gözüküyor. Hürriyetler, şu anda herkesin sözü kısıldığı, basın hürriyeti, fikir hürriyeti, inanç hürriyeti, teşebbüs hürriyeti, mülkiyet hürriyeti bile şimdi kesin değil. Bir kararname ile bitiyor iş. Liyakat, bir yere siz birilerini görevlendirirken onun vasıflarına mı yoksa size yakınlığına bakarak mı görevlendireceksiniz? Çok ciddi manada şeffaflık ve denetim idarenin ayakta kalması, toplum menfaatlerin korunmasının olmazsa olmazıdır. Kesinlikle üretime dayalı olmalıdır. Bundan sonra Türkiye'nin bütünüyle kaynaklarını üretime tahsis etmesi gerekir. Dışarıda onbinlerce beyin var, Türkiye'ye gelip ekonomisine, eğitimine katkı sunmak için.

"PERİNÇEK'LE SAYIN BAHÇELİ NASIL BİR DENKLEM ANLAMIYORUM"

ERSOY: Saadet'ten oy alır mı yeni partiler?

KARAMOLLAOĞLU: Biz Saadetin oyunu artırmanın çabası içerisindeyiz. Ben Saadet'in oy arttırdığını düşünüyorum. Bize karşı olanlar telefon ediyor, özür diliyor, destek vereceğini söylüyor.

ERSOY: Sayın Perinçek'in AK Parti'ye ilişkin destekleri var. Enteresan geliyor mu?

KARAMOLLAOĞLU: Evet geliyor. Biz CHP ile ittifak yaptık. Kesinlikle denetlenemeyen Başkanlık sistemi ile ülkenin yönetilemeyeceği konusunda ittifakımız var. Perinçek bir tarafta sayın Bahçeli, bu nasıl bir denklem anlamıyorum.

İlgili Haberler