Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu uyardı: Bunun acısı ortaya çıkacak

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu uyardı: Bunun acısı ortaya çıkacak
Partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konut kredisi kullanımındaki patlamayı eleştirerek acısının ilerleyen dönemde ortaya çıkacağını savundu.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

AKP'nin Meclis'e sunduğu çoklu baro teklifini eleştirerek, "Biz baroların hangi fikir ve ideoloji olursa olsun siyasallaşmasına tamamen karşıyız. Avukatlar arasında oluşacak bu kutuplaşma bu ülkenin tamamına zarar verecektir." ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde konut kredisinde yaşanan patlamaya da değindi.

"BUNUN ACISI ORTAYA ÇIKACAK"

"İktidarın düşük faizli kredi kampanyası sonrası Haziran ayında 19 günde 2019'un tamamından daha fazla konut kredisi kullanıldı." diyerek hatırlatmada bulunan Saadet Partisi lideri, şöyle konuştu:

"Aslında bu kesinlikle övünülecek bir durum değil. Bunun üzerine uzun uzun düşünmemiz lazım. Bu milleti böyle hoyratça bankalara borçlandırmanın tek bir kazananı olur o da bankalardır, faiz lobisi! Belki bugün bu borçlandırma politikasının sıkıntıları belli olmayacak ama birkaç yıl sonra millet borçlarını ödeyemeyince bunun acısı ortaya çıkacak.  Türkiye’nin bir an önce bu ölü yatırım ve borçlandırma ekonomisinden vazgeçmesi lazım."