Erdoğan Saadet Partisi'ni ziyaret edecek mi

Erdoğan Saadet Partisi'ni ziyaret edecek mi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya Oda TV'ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Oda TV''ye açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya dikkat çeken noktalara değindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAADET PARTİSİ''Nİ ZİYARET Mİ EDECEK?

Kaya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk''ün vefatı ile ilgili taziye ziyaretinde bulunacak mı?''''  sorusu ile ilgili olarak, şunları söyledi: 

“Erdoğan, cenazede hem aileye hem genel başkanımıza taziyelerde bulundu. Ama henüz bize ulaşan resmi bir ziyaret talebi yok. Kendisi ayrıca bir ziyaret etmek ister mi bilemeyiz, o kendi takdiri. Bizim de parti olarak böyle bir beklentimiz yok. Cumhurbaşkanı bizimle görüşmek istiyorsa randevulaşma yapılır. Biz görüşmemek gibi bir tavır içerisinde değiliz. Herkesle diyalog kapımız açık.”

"BİZİM İÇİN İTTİFAK GÖRÜŞMESİ OLMAZ"

İttifak tartışmaları sürerken Erdoğan’dan gelen ziyaretin bir ittifak görüşmesi olabilir mi sorusunu da yanıt veren Kaya, “Biz parti olarak seçim döneminde ittifakları konuşuruz. Erdoğan da ziyarette bulunacaksa bu bizim açımızdan bir ittifak görüşmesi olmaz. Geldiğinde ülke durumları, vatandaşın dertleri, çözüm yolları konuşulur” dedi.

ERDOĞAN’DAN KARAMOLLAOĞLU’NA TELEFON

Merhum Asiltürk’ün cenazesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cenazeden sonra da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Odatv’ye konuşan bir diğer Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, telefon görüşmesini doğrulayarak, “Cenazeden sonra ayrıca bir taziye telefonu da oldu. Bütün siyasi liderlerden olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefonla Genel Başkanımız Karamollaoğlu’nu arayarak taziyelerde bulundu” şeklinde konuştu.

Mustafa Kaya ayrıca olası görüşmede ittifak görüşmesinin gündeme geleceği konusunda Saadet Partisi’nin ittifak konusunda tavrının net olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

“Erdoğan Saadet’i yanında istediğine dair niyetini net şekilde ortaya koymuştu Cuma namazı sonrası bir açıklamasında. Erdoğan’ın yakınlaşma çabası devam eder mi bilemiyoruz. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Birisiyle yakınlaşma ya da uzaklaşma çabamız yok.”

İlgili Haberler