Saadet Partisi'nden Soylu’ya: "Koruma polisleri kimin talimatıyla çekildi?"

Saadet Partisi'nden Soylu’ya: "Koruma polisleri kimin talimatıyla çekildi?"
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından vurulan ‘terör damgası’ gündemdeki yerini korurken konuya ilişkin tartışmalar Meclis Genel Kurulu’na taşındı.

Kamuoyunda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun pasaportuna İçişleri Bakanlığı tarafından vurulan ‘terör damgası’ gündemdeki yerini korurken konuya ilişkin tartışmalar Meclis Genel Kurulu’na taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Saadet Lideri Karamollaoğlu’nun pasaportuna ‘terör damgası’ vurulmasına dair dikkat çeken bir konuşma yaptı. Karaduman’ın yaptığı konuşma Meclis Genel Kurulu’nda büyük yankı uyandırdı. 

KARADUMAN, GENEL KURUL’DA TANE TANE PASAPORT KRİZİNİ ANLATTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Karamollaoğlu’nun pasaportuna ‘terör damgası’ vurulmasına dair soruları cevaplaması gerektiğini ifade eden Karaduman, Soylu’ya cevaplamasını istediği üç soru yöneltti. Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, “Sayın Genel Başkanımız 24 Haziran seçimleri sonrasında pasaportunu yenilemek üzere Ankaranüfus müdürlüğüne gider, yenileme başvurusu esnasında pasaportunun verilemeyeceğini çünkü terör isnadı olduğunu nüfus müdürlüğü ifade eder. Ve Genel Başkanımız çalışma ekibi İçişleri Bakanlık Müsteşarlığı ile şifahen birtakım temaslara geçilir ve bunun neticesinde de terör ibaresi kaldırılır ve pasaport yenilenir. Ve kendilerine takdim edilir.” diyerek süreci özetledi.

KORUMA POLİSLERİ KİMİN TALİMATIYLA ÇEKİLDİ?

24 Haziran seçimlerinden sonra Saadet Partisi ve Genel Başkanı’na yönelik devam eden yıldırma politikalarının da altını çizen Karaduman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemesiyle üç soru yöneltti:

“Bu süreçte makam aracının geçiş üstünlüğü kaldırılır ve kendisinin koruma polisleri geri çektirilir. Bütün bunlardan haberdar edilen İçişleri Bakanı, yine geçtiğimiz günlerde özür dilemek yerine olayın yaşanmadığını ileri sürerek örtbas etmeye çalışmaktadır. Şu soruları kendisine sormak istiyoruz; eğer bu mesele ile ilgili alakalı herhangi bir problemin yaşanmadığını söylüyorsa pasaporta terör şerhi kim tarafından konulmuştur, bunun açıklamasını istiyoruz? Makam aracının muafiyeti yani geçiş üstünlüğünün kaldırılması kimin talimatıyla gerçekleşmiştir? Ve koruma polisleri kimin talimatıyla geri çektirilmiştir? Bunun cevabını bekliyoruz.”

KARUDUMAN’DAN AKP’Lİ CORA’YA ‘PONTUS’ GÖNDERMESİ

Öte yandan Karaduman, Karamollaoğlu’nun pasaport kriziyle ilgili ‘İngiliz pasaportu varsa ona terör ibaresi konmuş olabilir’ diyen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı tepki göstererek ‘Pontus’ tartışmaları üzerinden cevap verdi. 

Cora’yı esefle kınadığını söyleyen Karaduman, şunları kaydetti:

“Kendisi bu mesele ile ilgilenmek yerine, bir Trabzonlu olduğu için de Trabzonlulara ‘Pontusçu’ diyenlerle eğer mücadele ederse kanaatimce çok daha makul bir işi yapmış olacağı düşüncesindeyim.”

İlgili Haberler