SADAT ''Özel şirketiz'' diye açıklama yapınca Sedat Peker o fotoğrafı paylaştı

SADAT ''Özel şirketiz'' diye açıklama yapınca Sedat Peker o fotoğrafı paylaştı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından SADAT'tan yapılan açıklamada "özel şirket" vurgusu yinelenmişti. SADAT'ın açıklaması üzerine Peker cephesinden dikkat çeken bir hatırlatma geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu''nun sözlerinin ardından SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi imzasıyla yapılan açıklamada "Genel seçimlerle ilişkilendirilmemiz seçim güvenliğine gölge düşürme gayretinden ibarettir" denilerek, SADAT''ın "özel şirket olduğu" vurgusu yapılmıştı.

Açıklamanın ilgili bölümünde şu ifadelere yer verilmişti:

"SADAT’ın yaklaşan genel seçimlerle ilişkilendirilmesi ise seçim güvenliğine gölge düşürme gayretinden ibarettir. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanlığı koltuğunda oturan bir şahıs, bir ticari şirketi kamuoyu nezdinde hedef göstermiş ve terörle yaftalamıştır. Bu açıkça ortaya koymaktadır ki Ana Muhalefet lideri en temel evrensel hukuk ilkelerinden nasibini almamıştır. Ana Muhalefet lideri, karşısına aldığı yapının bir siyasi parti değil, bir ticari şirket olduğunun farkında değildir. Bir şirket ve yöneticileri, Ana Muhalefet lideri tarafından saldırıların hedefi haline getirilmiştir. Kendisinin bundan sonra da başka bir vatandaşı veya şirketi de en ufak bir dayanağı olmaksızın hedef haline getirmeyeceğinin garantisi var mıdır? Kılıçdaroğlu toplumun kalabalık bir kesimini siyaseten temsil ettiğinin ve bu kesimi toplumun başka bir kesimine karşı kışkırttığının farkında mıdır? Ana muhalefet lideri, siyasi menfaatleri için herhangi bir özel şirkete ve kişiye iftira atmaktan çekinmeyeceğini açık şekilde ortaya koymuştur."

SADAT''ın açıklamasının ardından Sedat Peker cephesinden dikkati çeken bir hatırlatma geldi.

SADAT Başkanı ve dönemin Cumhurbaşkanı Danışmanı Adnan Tanrıverdi’nin 23 Ocak 2018 tarihinde Afrin harekatı konusunda yapılan "Güvenlik Zirvesi" toplantısına katıldığını gösteren fotoğraf çok tartışılmıştı. Bu fotoğrafı hatırlatan Dr. Tuncay Uçar, paylaşımına "Sadat Başkanı MGK da @sedat_peker Reis bu özel şirket diyorlar doğrumu ? Burda ne işi var! senin Suriye Türkmenlerine yardım konvoyuna ,Silah tırları ekleyen bunlar değil mi? Zekaya saygı duyacaksınız elbet bir gün helalleşeceğiz ????????hesaplaşacağız korkmuyoruz cesaret bulaşıcıdır" notunu düştü. Sedat Peker''in de retweetlediği fotoğraf akıllara SADAT hakkındaki diğer iddiaları da getirdi.

Tartışma yaratan zirvede yer alan Adnan Tanrıverdi''nin kurucusu olduğu SADAT, amacını ‘''Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, stratejik danışmanlık, askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet, İslam ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak, İslam dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak hak ettiği yerini almasına yardımcı olmak” biçiminde açıklamıştı.

Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitim de veren şirketin, kursları arasında, “Gayri Nizamı Harp, Keskin Nişancılık, Kara Harekatı, Koruma, Tahrip, İleri Teknik Muharebe, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, Tank, Zırhlı Araç Avcılığı” gibi eğitim paketleri bulunuyor.

İRTİCAİ FAALİYET

Tanrıverdi, 1992’de Tuğgeneral oldu ve ardından da kadrosuzluktan emekli edildi. 2000 yılında Adaleti Savunanlar Derneğini kurup, TSK''dan özellikle irticai faaliyetler nedeniyle ihraç edilenleri savundu. CHP Milletvekilleri SADAT konusunda TBMM''ye önergeler vererek ‘'' SADAT''ın kontrgerilla teşkilatı olduğu'''' iddialarını gündeme getirmişlerdi.

AKŞENER DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz.Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de SADAT diye bir yapı. Bu malum yapılar insanları çatışmaların içerisine sürükleyecekler. Şimdiden uyarıyorum ve önlem alınmasını istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

SEDAT PEKER''İN İDDİALARI

Videolarında SADAT hakkında dikkat çeken iddialarda bulunan Peker, şunları söylemişti:

MİT tırları yakalandıktan sonra kafamda şöyle bir şey oluşmuştu: Biz oraya hem toplumun duygularını yükseltmek hem de oradaki kardeşlerimize, Bayırbucak Türkmenlerine ve diğerlerine yardımcı olmak için İHA, kıyafetler, -ama sayıca çok fazla, oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar- telsizler, çelik yelekler, onlar bunlar, tırlarca… Bu projeji düşündük. O milletvekili arkadaşımızla da konuştuk. O da düşünceyi aldı, iletmesi gereken yerlere iletti.

Sonra dediler ''Biz ek tırlar verelim, sizin tırlarla beraber (gitsinler)''. Bizin tırlar ''Sedat Peker yardım konvoyu'' diye gidiyor. Basına da resimler veriyoruz. Tüm ekipmanları yolluyoruz. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz, bilmiyoruz dediysem silah var, saf çocuk değiliz. Bu da normal, olması gereken şey. Ama bu MİT tarafından, askeriye tarafından organize edilmiyor.

SADAT tarafından organize ediliyor, SADAT''ın içindeki bir ekip tarafından. Bunların hepsini ben kendi paramla alıyorum ama onlar hariç, onların benimle hiçbir ilgisi yok ama benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, kayıt yapılmıyor, direkt geçiş yapılıyor. Sonra ben yüklü miktarda Mitsubishi araçlar yollamaya başlayınca dediler ''Bize de biraz verir misin, orada savaşçılar…'', dedim tamam, verelim. Türkmenler her yerden videolarla teşekkür ediyorlar aracı aldık diye, bir iki tanesi arapça konuşuyorlar.

Sonra bizim Türkmen arkadaşlar ''Bunlar el Nusracı'' dedi. Bizim diğer arkadaşlar da ''Bu gidenler el Nusra''ya gidiyor'' diyor. Evet, benim üzerimden gidiyor. Samimi yapıyorum. Ama ben yollamadım, SADAT''çılar yolladı. Kibrit kutusuna sokacağım sizi, hem de devleti de yargılatmayacağım."

SADAT, Peker''in iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, "Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok." denildi.

İlgili Haberler