Sağlık Bakanlığı 4 il için alarm verdi. Aksaray’da durum çok vahim. Vatandaşlara sokağa çıkmayın denildi

Sağlık Bakanlığı 4 il için alarm verdi. Aksaray’da durum çok vahim. Vatandaşlara sokağa çıkmayın denildi
Sağlık Bakanlığı’nın normalleşme adımlarının atıldığı gün açıkladığı korona virüs risk haritasındaki kırmızı iller için seferberlik başlatıldı. Vatandaşlara ev ziyaretlerinin yapılmaması gerektiği vurgulanırken, Aksaray'da ise pazar günleri marketler bile kapatıldı.

CNN Türk’te yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı korona virüs risk haritasının duyurulmasının ardından kırmızı illerde tabloyu tersine çevirebilmek adına çalışmalar başlatıldı.

MARKETLER BİLE KAPALI

Vatandaşlara "Evden dışarı çıkmayın" uyarısı yapıldı. Korona virüs risk haritasına göre 17 il kırmızı renkte, yani çok yüksek riskli iller. Geçtiğimiz hafta her yüz bin kişide 123 vakanın görüldüğü Aksaray da bunlardan biri. Kentte adeta olağanüstü hal ilan edildi. Vali Hamza Aydoğdu, pazar günü manav ve marketlerin bile kapalı olacağını açıkladı.

"ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKILMAMALI"

Açıklanan bir diğer illerden olan Amasya''da ise geçtiğimiz hafta her 100 binde 110 kişinin korona virüse yakalandı. Vali Mustafa Masatlı, vatandaşlara çağrıda bulundu. "Taziye, komşu, akraba ziyareti uzaktan olmalı. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı" diye konuştu.

AKRABA ZİYARETLERİNİ ERTELEYİN ÇAĞRISI

Risk haritasında yüzölçümü sebebiyle dikkati ilk çeken illerden biri de Konya oldu. İç Anadolu''nun tek kırmızı kentinde geçtiğimiz hafta 2 bin 700''ü aşkın yeni vaka tespit edildi. Vali Vahdettin Özkan, vatandaşlara ev içi temasları azaltmaları ve akraba, komşu ziyaretlerini ertelemeleri çağrısı yaptı.

GİRESUN DA KIRMIZI İLLERDEN

İki hafta önce 217 olan 100 bin kişide vaka oranı bir haftada 264''e çıkan Giresun da Türkiye''nin kırmızı illerinden. Vali Enver Ünlü, Giresunlulara iki hafta tedbirlere çok sıkı uymaları konusunda uyarı yaptı.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye''nin tüm illerinin "mavi" (düşük riskli) olması için çalışacaklarını belirterek, "Bunu sağlayacak olan en önemli gayretimiz tedbirlere tam uyum. Sarı, turuncu ve kırmızı iller de mavi olana kadar tedbirli olmalıyız. Mavi illerimiz de durumlarını korumalı." uyarısında bulunmuştu.

İlgili Haberler