Sağlık çalışanı annenin isyanı. Çocuk yuvaları kreşler kapalı. Çalışanların çocuklarına kim bakacak

Sağlık çalışanı annenin isyanı. Çocuk yuvaları kreşler kapalı. Çalışanların çocuklarına kim bakacak
Türkiye yarın başlayacak 17 günlük tam kapanmaya hazırlanıyor. Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek. Bu durum kısıtlamalardan muaf olan ve çocuğunu bırakacak yeri olmayan çalışan anneleri zor durumda bıraktı. Sosyal medya üzerinden duruma tepki gösteren bir sağlık çalışanı anne "Tam kapamada eve bakıcı gelemeyecek. Bizlere izin yok. Peki ben çocuğumu alıp hastaneye mi getireyim pandeminin ortasında ya da valiliğin önüne mi bırakayım akşam dönerken alayım? Na

Türkiye yarın başlayacak 17 günlük tam kapanmaya hazırlanıyor. 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00''dan başlayacak kısıtlamalar 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00''e kadar sürecek. Tam kapanma sürecinde okullar, anaokulları ve kreşler kapalı olacak. Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek. Okulların kapandığı tam kapanma sürecinde kısıtlamalardan muaf olduğu için çalışacak anneler çocuklarını nereye bırakacaklarını kara kara düşünüyor.

Kamu çalışanlarına yönelik esnek mesai ve idari izinler de kısıtlamalar doğrultusunda düzenlendi. Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç yönetici pozisyonu dışındaki 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar da idari izinli olacak. Ancak sağlık çalışanları bu düzenlemede kapsam dışı bırakıldı.

Sosyal medya üzerinden "Sağlıkçının hali ne olacak?", “Sağlıkçıların çocukları ne olacak?” etiketleri ile yaşadıklarını anlatan sağlık çalışanları, yeni düzenlemeyi adaletsiz bularak tepki gösterdi.

“ÇOCUĞUMU VALİLİĞİN ÖNÜNE Mİ BIRAKAYIM”

Düzenlemeye tepki gösteren bir sağlık çalışanı sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda sağlık bakanı Koca’yı da etiketleyerek durumunu şöyle anlattı:

“Tam kapamada eve bakıcı gelemeyecek. Bizlere izin yok. Peki ben çocuğumu alıp hastaneye mi getireyim pandeminin ortasında ya da valiliğin önüne mi bırakayım akşam dönerken alayım? Nası yapalım?

Sevgili öğretmen kardeşlerim, vakit bir olma vakti. Biz sizin mağduriyetinizin farkındayız.Anaokulu, kreş açılamıyor, bakıcılar eve gelmiyorsa sağlıkçı ebevynden birine izin verilebilir belki. Bilemiyorum. Bir çözüm yolu düşünülmeli bunu bulması gereken ne sizlersiniz ne bizleriz.”

İlgili Haberler