Sağlık sistemi ölüme götürdü. Vali böyle isyan etti

Sağlık sistemi ölüme götürdü. Vali böyle isyan etti
Kırşehir'de mide ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran Ali İmran Kaplan ağrı kesici verilerek gönderildi. Durumu ağırlaşan Kaplan tedavi sürecinde yaşanan aksaklıklar sonucu hayatını kaybetti. Çeşitli illerde Valilik yapan Ahmet Altıparmak'ın kuzeni olan Kaplan'ın hayatını kaybetmesi üzerine sağlık sistemini eleştirdi.

Sağlık sistemi ölüme götürdü. Vali Ahmet Altıparmak böyle isyan etti

 

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; çeşitli illerde valilik yaptıktan sonra 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile de merkeze çekilen Ahmet Altıparmak’ın kuzeni Ali İmran Kaplan, şiddetli mide ağrısı nedeniyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

İddialara göre; Kaplan ağrı kesici serum ve lağman verildikten sonra gönderildi. Ağrıları geçmeyen Kaptan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerde mide kanaması geçirdiği belirlenince hemen ameliyata alındı.

Midenin delinmesi üzerine dışkının kana karıştığı anlaşıldı. Bunun içinde acil olarak Ankara’ya sevki istendi.

Fakat Ankara’daki hastaneler Kaplan’ın sevkini kabul etmedi. Vali Altıparmak’ın devreye girerek Ankara ve Kırşehir valileriyle görüşerek kuzeninin sevkini geçte olsa yaptırdı.

Ankara Şehir Hastanesi’nde ameliyata alınan Kaplan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

VALİ KUZENİNİN ÖLÜMÜ SONRASI İSYAN ETTİ

Vali Ahmet Altıparmak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sistemine tepki göstererek, “Ülsere bağlı mide kanamasından hasta kaybedilir mi? Bu ülkede edilir! Ağrıdan kıvranan hastaya önce ağrı kesici, sonra lağman verip gönderen ilgisizlik ve karşı taraf kabul etmiyor diye ölüme terk eden sistem, daha 51''ndeki bir Yiğidi öldürdü! Ankara ve Kırşehir Valilerimizin özel çabasına, Kırşehir İl Sağlık Müdürü ve Sağlık Daire Başkanının gayretlerine rağmen, muhatap hastanelerin kabul etmeden sevkin yapılamaması vahim hadiseyi yaşattı. Dilerim başka hastalarımız böyle üzücü bir olayı yaşamaz” dedi.

AHMET ALTIPARMAK KİMDİR?

Kırşehirli olan Ahmet Altıparmak, 1986’da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1987’da Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı.

Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli kaymakam vekillikleri, Bozkurt, Baklan, Arguvan ve Suruç kaymakamlıkları, İller İdaresi Genel Müdürlüğü''ne (2004-2008) Şube Müdürlüğü, aynı Genel Müdürlükte Daire başkanlığı, Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışmanlık, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

21 Nisan 2008’de Muğla Valiliği atandı. 2010’da Antalya Valisi oldu. Ardından 2013 yılında Erzurum valiliğine, 2016 yılında da Denizli Valiliğine atandı. 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile de Merkez Valiliğine çekildi.