Sahte doçente tahliye kararı

Sahte doçente tahliye kararı
Aksaray Üniversitesi’nde yaşanan sahte doçent olayı karara bağlandı. 3 yıl dört ay hapis cezasına çarptırılan sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Hapis cezasına çarptırılan sahte doçente mahkeme tahliye kararı verdi

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) doçentlik belgesi sahte çıkan "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına sebebiyet vermek suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla hakkında dava açılan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin, "dolandırıcılık"tan 1 yıl 3 ay ve 11 bin 300 lira, "sahtecilik" suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Aksaray 1. Ağır Ceza Mahkemesi''ndeki görülen duruşmaya tutuklu sanık Laçin, Aksaray T Tipi Kapalı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.Avukatların da hazır bulunduğu duruşmada, savunmasını yapan Laçin, uzun yıllar Irak''ın Erbil şehrindeki üniversitelerde görev yaptığını söyledi.Altı dil bildiğini söyleyen Zehra Zulal Atalay Laçin hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve beraatini talep etti.

Duruşmada tanık olarak ifadesi alınan ASÜ personelden sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ise üniversitenin kurumsal ihtiyaçlarına yönelik her yıl öğretim görevlisi ilanına çıktıklarını belirtti. Bakırtaş, sanık hakkında şüphelerin oluşması üzerine gerekli yerlere bildirimler yaptıklarını ifade etti. Aksaray Üniversitesi’nin avukatı ise sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Laçin''in avukatı da iddianamedeki suçlamalardan sadece doçentlik belgesinin sahte hazırlandığını ve bu suçu kabul ettiklerini söyledi.Mahkeme heyeti, Laçin''e "dolandırıcılık" suçundan 1 yıl 3 ay ve 11 bin 300 lira, "sahtecilik" suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.Heyet ayrıca sanığın tahliyesini kararlaştırdı.