Sakarya'daki faciadan yeni detaylar: 3 gündür patlayıcı taşınıyormuş

Sakarya'daki faciadan yeni detaylar: 3 gündür patlayıcı taşınıyormuş
Sakarya'da patlayan havai fişek fabrikasından kalan patlayıcıların 3 gündür bölgeden sevk edildiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, söz konusu patlamanın bu taşınma işlemlerden birinde meydan geldiğini hatırlattı. Özkoç, bölgeye giderek inceleme yapacaklarını belirtirken, uzmanlar eşliğinde yapılan bir işlemde nasıl böyle bir patlama olabileceğini sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Sakarya Hendek'te geçen hafta patlama yaşanan fabrikadaki ürünleri imhaya götüren kamyonun patlamasına ilişkin "İhmaller zincirlerinden kaynaklanan bir patlamadan sonra bu konudaki uzman kişilerin gözetiminde patlayıcıların imha edilmesi sırasında nasıl böyle bir şey gerçekleştirdi bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Özkoç, "Son derece üzgünüm. Sakarya'daki patlamada 7 kardeşimizi kaybettik. Yaklaşık üç dört gündür uzmanlar, bölgede çalışma yapıyormuş. Cumhuriyet savcımıza, patlayıcıların imha edilmesi gerektiğini belirtmiş, taş ocaklarında imha edilmesinin doğru olacağını söylemişler. Yaklaşık üç günden beri bir kamyonla orada imha ediliyormuş.

Maalesef bugün, bu kamyonlardan bir tanesi imha bölgesine girdikten sonra boşaltma anında patlamış ve üç kişi hayatını kaybetmiş. Biri ağır yaralı 9 kişi Kocaeli Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş. Gerçekten çok üzgünüm.İhmaller zincirlerinden kaynaklanan bir patlamadan sonra bu konudaki uzman kişilerin gözetiminde patlayıcıların imha edilmesi sırasında nasıl böyle bir şey gerçekleştirdi bilemiyorum.

Ben de bu toplantıyı yaptıktan sonra Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız Uğur Bayraktutan ile birlikte gitmiştik, kendi bölgeme intikal edeceğiz. Derin çalışmalarda bulunacağız, şehitlerimize sahip çıkacağız, gerekli görüşmeleri yapacağız." diye konuştu.