Salah'a ırkçı sözler söyleyen West Ham United'lı holiganın cezası belli oldu. 3 yıl boyunca...

Salah'a ırkçı sözler söyleyen West Ham United'lı holiganın cezası belli oldu. 3 yıl boyunca...
Geçen sene Liverpool’un Mısırlı futbolcusu Muhammed Salah’a karşı küfürlü ve ırkçı sözler sarf eden West Ham United taraftarı Bradley Thumwood 3 yıl boyunca statlara giremeyecek. Thumwood'a ayrıca mahkeme tarafından 400 sterlin para cezası da kesildi.

Sputnik'te yer alan habere göre,  Premier League ekiplerinden Liverpool'da forma giyen Mısırlı yıldız Mohamed Salah'a küfürlü ve ırkçı ifadeler kullanan West Hamlı bir taraftar, 3 yıl statlardan men cezası aldı.

Bradley Thumwood adındaki West Ham United taraftarı, Liverpool'da forma giyen Mısırlı golcü Muhammed Salah’a yönelik sarf ettiği küfürlü ve ırkçı sözler nedeniyle 3 yıl boyunca futbol maçlarına gidemeyecek.

IRKÇILIK YAPTIĞINI KABULLENDİ

Geçen sene şubat ayında West Ham United ile Liverpool arasından oynanan maçta, bir video kaydına yansıyan görüntülerde, Salah köşe vuruşuna hazırlanırken 48 yaşındaki Thumwood’un Mısırlı futbolcuya hakaret etti. Bugün Thames Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıkan Thumwood, Mısırlı oyuncuya karşı ırkçı ifadeler kullandığını kabul etti.

400 STERLIN PARA CEZASI VERİLDİ

400 sterlin para cezasına çarptırılan Thumwood'un 125 sterlinlik mahkeme masrafları ile mağdurun ek ücretlerini ödemesine de karar verildi. Yasağı memnuniyetle karşıladığını açıklayan West Ham, bu tür olaylara 'sıfır tolerans gösterileceğini' vurguladı ve görüşlerini ıslah etmek için Thumwood'u eğitmek istediklerini de belirtti.

Thumwood'u eğitmek için girişimlerde bulunabileceğini de açıklayan West ham 'Temiz Futbol' görevlisi Andy Sheldon, bu tür vakaların tribündeki diğer kişilerce yetkili makamlara bildirilmesini rica etti.