Salda kumları perişan edildikten sonra Bakan Kurum işe el koydu

Salda kumları perişan edildikten sonra Bakan Kurum işe el koydu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ndeki çalışma görüntülerinin ardından işe el koydu. Bakan Kurum, yaptığı açıklamasında yüklenici firmaya ceza verildiğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ndeki çalışma görüntülerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü ile ilgili sosyal medyada yer alan görüntüleri asla kabul etmeyeceklerini belirterek, "Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Salda Gölü kenarında gazetecilere açıklama yapan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ise, sosyal medyadaki tartışmalar üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla sahaya geldiklerini belirtti.

Dün akşam itibariyle alanda çevre düzenlemesi yapan firmanın faaliyetinin durdurulduğunu belirten Kahraman, usulsüz çalışmaya ilişkin gerekli idari soruşturma ve tahkikatı başlattıklarını aktardı.

Kahraman, söz konusu müdahaleye ilişkin Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulunduklarını bildirdi.