Odessa tahıl anlaşmasının ardından ikinci kez vuruldu

Odessa tahıl anlaşmasının ardından ikinci kez vuruldu
İstanbul'da imzalanan Tahıl Tedarik Anlaşması'nın ardından Rusya tarafından Odessa bölgesine bugün ikinci bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı Zelenskiy sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbul''da imzalanan Tahıl Tedarik Anlaşması''nın ardından Rusya Odessa''yı ikinci kez vurdu. Saldırıyı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İstanbul’da varılan anlaşmanın ardından Odessa bölgesine ikinci saldırının düzenlendiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, "Bu sabah. Sıradan bir köy olan Zatoka. İnsanların barındığı, yaşadığı, sadece yaşadığı bir yer. Bir üs ya da asker yok. Rusya Federasyonu''ndan teröristler vurmak istiyor. Her şeyden onlar sorumlu olacak" dedi.

Zelenski''nin paylaştığı görüntülerde, köyün sokaklarının harabeye döndüğü ve dumanların yükseldiği anlar yer aldı.

Türkiye''nin öncülüğünde Rusya, Ukrayna ve BM''nin katılımı ile İstanbul''da dörtlü zirve gerçekleşmiş ve imzalar atılmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusu tarafından yapılan bu saldırıyı savunarak, “Bu sadece askeri altyapıyla ilgili. Bunun, anlaşmaların uygulanması ve tahılın çıkarılması için kullanılacak altyapıyla hiçbir ilgisi yok. Bu nedenle, bu durum tahıl çıkarma sürecinin başlamasını hiçbir şekilde engelleyemez ve engellememeli” ifadelerini kullandı.