Salgında tüm umutlar suya düşebilir. Ünlü virologdan endişelendiren sözler

Salgında tüm umutlar suya düşebilir. Ünlü virologdan endişelendiren sözler
İngiltere’nin en önemli bilim insanlarından biri olarak gösterilen Virolog Deenan Pillay, korona virüsün tamamen ortadan yok olmayabileceğini ve insanların her sene aşı vurulması gerekebileceğini belirtti.

Korona virüs salgınına karşı çalışmalar devam ederken virüste tüm umutları suya düşürecek açıklama Virolog Deenan Pillay’dan geldi. İngiltere’nin en önemli bilim insanlarından biri olarak gösterilen Pillay, korona virüsün bütün dünya aşılanmadığı sürece salgının kaybolmayacağını belirtirken sürü bağışıklığının gerçeklemesine de ihtimal vermediğini ifade etti
Virolog Pillay, diğer korona virüslerin insanları ilk enfeksiyondan bir veya iki yıl sonra enfekte ettiğinin altını çizerken sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yani aklıma gelen ihtimal, bu virüsün ortadan yok edilemeyeceği ve muhtemelen her yıl takviye aşıya ihtiyaç duyacağımız. Korona virüs gidici değil, kalıcı."
DSÖ DE BENZER SÖZLERİ KULLANMIŞTI
Profesör Pillay'in ifadeleri, Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) 2020'nin sonlarına doğru yapılan açıklamaları akıllara getirdi. DSÖ'nün Bulaşıcı Hastalıklar İçin Stratejik ve Teknik Danışma Grubu Başkanı Profesör David Heymann, yeni tip korona virüsün, diğer insan korona virüsleri gibi endemik olabileceğini söylemişti.

 

İlgili Haberler