Salihi: "Valinin izniyle Kerkük'e 200 PKK'lı getirildi"

Salihi: "Valinin izniyle Kerkük'e 200 PKK'lı getirildi"
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, terör örgütü PKK'ya mensup 200 silahlı kişinin Kerkük'e getirildiğini söyledi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü PKK'ya mensup 200 silahlı kişinin Kerkük'e getirildiğini söyledi.

Salihi, "PKK terör örgütüne bağlı 200 kişi silahlarıyla Vali'nin (Necmeddin Kerim) izniyle Kerkük Keyvan askeri üssüne getirildi. Bu bizi daha da kaygılandırıyor." dedi.

"Türkmenlerin Kerkük'te kendilerini korumaları için silahlanmasına izin vermeyen vali, PKK'yı neden getiriyorsun?" diye soran Salihi, "Bunlar IŞİD'la mücadele bahanesiyle getirildiyse bu mücadele ve savaşı biz Türkmenler olarak veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN BİLGİSİ VAR"

Terör örgütü PKK militanlarının Kerkük'teki varlığından ABD'nin haberdar olduğunu dile getiren Salihi, merkezi yönetim ve ABD yönetiminden konuyla ilgili açıklama yapılmasını beklediklerini belirtti.

Peşmerge yönetiminin 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunu reddettiklerini yineleyen Türkmen lider, "Referandumun sonucu bizim için bağlayıcı olmaz. Kürtlerin Kerkük dahil Peşmergenin bulunduğu bölgelerde referandum kararı ihtilal (işgal) anlamına gelir. Sanki IŞİD kontrol ettiği bölgeleri bunlara bıraktı ve IŞİD'tan sadece Kuzey Irak yönetimi yararlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Salihi, Kerkük ve diğer Türkmen bölgelerine yönelik tehlikeli oyunların sergilendiği uyarısı yaparak, "Komşu ülkeler, referandumla ilgili şimdiye kadar hep açıklamalarla yetindi. Komşu devletler, Kuzey Irak yönetimi üzerinde ciddi baskı uygulamış değil." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler