Sami Boydak serbest bırakıldı

Sami Boydak serbest bırakıldı
Eşi ile birlikte umreye gittiği iddia edilen ve havalimanında gözaltına alınırken üzerinde yüksek miktarda altıla yakalanan FETÖ davası hükümlüsü iş adamı Sami Boydak serbest bırakıldı.

‘FETÖ’ davasında hüküm giyen Boydak Holding’in kurucusu Sami Boydak, yanında yüklü miktarda altın ve parayla Kayseri Erkilet Havalimanı’nda gözaltına alındı. Gözaltına alınan Boydak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 47 yaşındaki Boydak’a ‘FETÖ üyeliği’nden etkin pişmanlık yasasından da faydalanmasıyla üç yıl bir ay hapis cezası verilmişti.

İşadamının havalimanında yapılan bagaj kontrolünde 1059 çeyrek altın, 220 yarım altın, 138 tam altın ve 8 gremse altın (2,5 altın) olmak üzere toplam ağırlığı 3 kilo 600 gram olan 1425 altın bulundu. Ayrıca bagajdan biri 40 bin, diğeri 200 bin liralık iki senet de çıktı.

Boydak, 5549 sayılı suç gelirinin aklanmasının önlenmesi kanununa muhalefet suçundan gözaltına alındı.

İlerleyen saatlerde adliyeye sevk edilen adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

İş adamının eşiyle birlikte umreye gitmek için havalimanında bulunduğu öne sürüldü. Ancak umreye gitmek isteyen birinin yanında neden bu kadar altın olduğu ise muamma.

İlgili Haberler