Samsun'da Akşener'in önünü kesen yaşlı kadın: Verilen vaatler tutulmadı, kurtar bizi

Samsun'da Akşener'in önünü kesen yaşlı kadın: Verilen vaatler tutulmadı, kurtar bizi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yurdun dört bir yanından “Kurtar bizi Meral Akşener” serzenişi dile getiriliyor. Samsun’da “Kurtar bizi Meral abla” pankartlarıyla karşılanan Akşener’e yolunu kesen yaşlı bir kadın, “Biz padişah seçmedik. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçtik. Bize verdiği vaatleri tutmadı. Bizi kurtar” dedi.

Mehmet Akgün - YENİÇAĞ / Şaban Sezgin - YENİÇAĞ Alaçam Temsilcisi / Nihat Yılmaz - YENİÇAĞ Salıpazarı Temsilcisi / Özlem Türk - YENİÇAĞ Tekkeköy Temsilcisi

 

“Memleket Gezileri” kapsamında yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor. Akşener’in esnaf gezilerindeki yeni durağı Ordu’nun ardından Samsun oldu. Böylelikle Ocak 2020’den beri vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener’in 53’üncü durağı Samsun oldu.

“BATTIK BAŞKANIM”

Esnaf gezilerine Samsun’un Havza ilçesinde başlayan Akşener’in yolunu emekli bir vatandaş kesti. 700 bin lira borcu olduğunu söyleyen vatandaş Akşener şöyle dert yandı: “40 senedir vergi veriyorum, emekliyim şu anda 700 bin lira borcum var. Hayvancılık yapıyoruz, hayvanı satmaya yer yok. Ayçiçeğini teslim ettik fiyat açıklanmadı. Bizim haklarımızı verin artık, ben bıktım. Bir oğlum var üniversitede okuttum, iş bulamadım. Sadece ben değilim benim gibi birçok insan var. Öncelik besicilere, köylülere verilmelidir. Üretim olmadan hiçbir şey olmaz. Her ne olursa olsun besiciyi ayakta tutalım, battık başkanım. Bir çuval yem 200 lira, bir çuval arpa 2 bin 500 lira, buğdayımızda 2 bin 300 lira böyle bir adalet böyle bir kanun var mı? Benim gibi besici olan köylülerin tamamı batık durumda. Hiç borcu olmayanın 1-2 milyon lira borcu var.”

Üç çocuğu olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise şöyle konuştu: “Servis parası 3 kilometre de 300 lira olmuş. 35 yaşındayım işsizim. Hamallık yaparak geçinmeye çalışıyorum. Huzurumuz yok, stresten ellerimiz titriyor. Öğretmenler ek ders kitapları istiyor. Bir kitap olmuş 100 lira, 3 çocuğum var ders başı hesaplarsanız 2 bin lirayı geçiyor. Eğitim sistemimizde artık ticarethanelere dönmüş. İstedikleri ek kaynak kitaplarını sınıftan 5 kişi alıyor geri kalan 25 kişi alamıyor. Çocuklarımızın geleceği yok.”

“BİZ PADİŞAH SEÇMEDİK BİZ CUMHURBAŞKANI SEÇTİK”

Hayvancılık işleriyle uğraşan bir vatandaş ise pahalılıktan şikayet ederek sorunlarını Akşener’e şu sözlerle aktardı: “Geçen yıl 2 bin 500 liraya aldığımız gübreyi 5 bin liraya alabiliyoruz. Köylü alacaklarını veresiye alıyor, sattıktan sonra veresiye borçlarını kapatıyor elinde para kalmıyor. Sonra tekrar veresiye almak zorunda kalıyor. Böyle nasıl geçineceğiz?”
Yaşlı bir kadın ise Akşener’e şu sözlerle isyan etti: “Biz padişah seçmedik. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçtik. Bize verdiği vaatleri tutmadı. Bizi kurtar. Krediler belimizi büktü.”

“ESNAF ÜLKE EKONOMİSİNİN BEL KEMİĞİDİR”

Havza ilçesinde esnafları gezen ve vatandaşları dinleyen Akşener açıklamalarda bulundu. Akşener, “Esnaf gezilerimizde her katmandan insanlarla karşılaşıyor ve onların sorunlarını dinliyoruz. Sizlerin eleştirilerini, dertlerini sürekli olarak gündemde tutuyoruz. Çok uzun zamandır vatandaşın derdinin konuşulmadığı, insanların kutuplaştırıldığı bir siyasi dilin hiç kimseye faydası yoktur. Dolayısıyla esnaf bu ülkenin ekonomisinin bel kemiğidir. Biz özellikle gıda satan yerlerde veresiye defteri bilirdik, eczanelerde veresiye defteri olduğunu bilmezdik. Eczanelerde 150-200 bin lira arası veresiye defteri gördüm. Bütün bunları kamuoyunun dikkatine sunabilirsek siyasetçiler hizmet, çözüm üretmek zorunda kalırlar. Sizin karşınızdaki rekabeti dini, milli duygular üzerinden değil ortak problemlerinize çözüm üretmek üzerinden gerçekleştirirler ve her biri gelip meydanlarda sizin karşınızda hesap verir. Siyasetçi için seçmen veli nimet olmak zorundadır. Sizin dertlerinizin çözümü üzerinden rekabet edilen bir Türkiye’yi birlikte el ele seçmen veli nimettir diyerek inşa edeceğiz. Onun için bu yollarda yürümeye devam edeceğim” dedi.

 

 

İlgili Haberler