Akşener Kastamonu’da çok sert konuştu. Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir!

Akşener Kastamonu’da çok sert konuştu. Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir!
'Memleket Gezileri' kapsamında gerçekleştirdiği gezilerine Kastamonu’da devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener vatandaşlarla buluştu, esnafın dertlerini dinledi.

Berkay Bigeç - Hamdi Kendirci / Yeniçağ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket Gezileri” kapsamında gerçekleştirdiği esnaf gezilerine Kastamonu’da devam etti.

Kastamonu Merkez’de bir basın açıklaması gerçekleştiren Akşener, “Ben esnafın özne olduğu bir sistem kurmaya çalışıyorum. Rekabetin hizmet üzerinden, projeler üzerinden yapıldığı yeni bir siyasi anlayışı hayata geçirmeye çalışıyorum. Siyasilerin seçmeni veli nimet saydığı yeni ve makul bir anlayışı hayata geçirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

"SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Pandeminin hafiflemesiyle birlikte işletmelerde ufak hareketlenmeler olduğunu söyleyen Akşener, “Çevre illerdeki Kastamonuluların, Kastamonu’ya gelmesiyle esnaf biraz canlanmış bu güzel bir şey çünkü pandemi de 7’den 70’e herkes acı çekti. Gezdiğimiz illere dikkat çekiyoruz. Buralardaki esnafların, gençlerin, kadını, emeklilerin ve çiftçilerin dertlerini Türkiye’nin gündemine getiriyoruz. Ekonomist arkadaşlarımız çözüm önerileri getiriyor” diye konuştu

"ERDOĞAN''A YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ"

Akşener’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkan yangınların söndürülmesi noktasında belediyeleri suçlaması ve Bolu Belediyesi’nde alınan yabancılara suların daha pahalıya satılmasına yönelik karar soruldu. Akşener, Erdoğan’la ilgili soruyu “Cumhurbaşkanına yanlış bir bilgi vermişler” diyerek yanıtladı.

"TÜRKİYE''Yİ HENDEK ETMEK ÇOK BÜYÜK HAİNLİK"

Bolu Belediyesi’nin aldığı kararla ilgili olarak ise şunları aktardı: “Göç dünyanın bir gerçeği. Bu gerçeğin bilincinde olarak Asya’dan, Afrika’dan, Orta Doğu’dan Avrupa’ya bir göç dalgası hep vardı, var olmaya da devam edecek. İçişleri Bakanı olduğum dönemde, Türkiye göçmenlerin geçiş noktası olduğu için Avrupa Parlamentosu Türkiye’yi hendek yapmak üzere bir teklif getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin o günkü Dışişleri Bakanlığı konuyu iyi bildiğim için beni gönderdi ve Avrupa Parlamentosu’ndan bu kararın çıkmasını engelledik. 2000’lerin başından beri tartışılan bir konudan bahsediyoruz. Türkiye’deki göçmenlere düşmanlık yapmak yanlış, o insanlar şu veya bu şekilde buraya geldiler. Düşmanlık yanlış ancak göç meselenin Türkiye’yi hendek haline getirdiği Avrupa’yla olan anlaşmalar neticesinde bir gerçek. Göçmenlerle ayrıştırma noktalarını gol atacağız diye bu kadar derinleştirirseniz Türkiye zarar görür. Sığınmacıların Türkiye’ye bu şekilde girmeleri yanlıştır. Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek etmek çok büyük bir hainliktir. İdarecilerin yapmış oldukları hatalar neticesinde Türkiye’ye gelmiş insanlara da düşmanlık etmekte yanlıştır.”

Akşener, basın açıklamasının ardından Kastamonu merkezde esnafları gezdi. Burada telefon satan bir esnaf Akşener’e sorunlarını şu sözlerle aktardı: “Devletin eşit davranarak herkese yardım etmesi gerekiyor. Esnaf başka bir geliri olmadığı için şu anda büyük sıkıntı içinde yer alıyor.” Bir kırtasiyeci esnafı ise zincir marketlerden şikayetçi oldu. Esnaf, “Bizim bütün malzemelerimizi zincir marketler satıyorlar. Ürünleri daha ucuza alabildikleri için daha ucuza satıyorlar” dedi.

 

İlgili Haberler