Saray ve CHP arasında "Şehitler Tepesi" tartışması

Saray ve CHP arasında "Şehitler Tepesi" tartışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şehitler Tepesi, boş değildir, hiçbir zaman boş kalmayacak" sözleri Saray ve CHP arasında tartışma başlattı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Fahrettin Altun’a tepki göstererek, "Sen Türkiye, Suriye toprağında neden savaşıyor önce bunun cevabını ver?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şehitler Tepesi, boş değildir, hiçbir zaman boş kalmayacak" sözlerine "Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak" şeklinde yanıt vermişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kılıçdaroğlu'na yanıt vermesiyle devam eden Saray ve CHP arasındaki tartışmaya CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da katıldı.

Altun, yaptığı paylaşımda, "Şehitler tepesi boş kalmayacaktır" demek, "şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu vatanı asla ve asla düşman taarruzuna karşı savunmasız bırakmayacağız, gerekirse öleceğiz" demektir" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Fahrettin Altun’un Kılıçdaroğlu’nu eleştiren sözlerine Twitter’dan sert tepki gösterdi. CHP’li Özkoç, Altun’a , “Sen Türkiye, Suriye toprağında neden savaşıyor önce bunun cevabını ver?” şeklinde bir soru yöneltti.

Özkoç’un paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Şehitler tepesi boş kalmayacak” cümlesinin anlamını biz çok iyi biliyoruz. Sen Türkiye, Suriye toprağında neden savaşıyor önce bunun cevabını ver? İktidar hırsınıza daha fazla evladımızı şehit vermeyeceğiz! #BaharKalkanı”